21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Nissan παρουσιάζει τέσσερα πρωτότυπα στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Πεκίνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Nissan παρουσιάζει τέσσερα πρωτότυπα αυτοκίνητα «νέας ενέργειας» (New Energy Vehicles – NEV) στο σαλόνι αυτοκινήτου Auto China 2024. Παράλληλα, εκθέτει μια πλούσια γκάμα εξηλεκτρισμένων μοντέλων, τονίζοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο τα πιο πρόσφατα επιτεύγματά της και τις μελλοντικές της κατευθύνσεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Ακόμα, η Nissan ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει ένα επιπλέον αυτοκίνητο Νέας Ενέργειας (NEV) στην Κίνα, φέρνοντας το σύνολο στα πέντε νέα αυτοκίνητα NEV έως το οικονομικό έτος 2026.

Πρωτότυπα αυτοκίνητα
Τα πρωτότυπα NEV που αποκαλύφθηκαν, δύο EVs και δύο plug-in υβριδικά, είναι μια κοινή προσπάθεια με την Dong Feng με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των μελλοντικών αναγκών κινητικότητας των πελατών στην Κίνα.
Το Nissan Epoch Concept είναι ένα EV σεντάν για οδηγούς σε αστικές και προαστιακές περιοχές, οι οποίοι επιθυμούν να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους με το design και τις τεχνολογίες. Το concept διαθέτει Internet of Things διευρυμένο με τεχνητή νοημοσύνη και ο εικονικός προσωπικός βοηθός του κάνει τη ζωή ευκολότερη και πιο άνετη μέσω επικοινωνίας που αναγνωρίζει τα συναισθήματα.

Το Nissan Epic Concept είναι ένα EV SUV ιδανικό για περιπετειώδη ζευγάρια που εξερευνούν τα Σαββατοκύριακα, με αυτόνομη οδήγηση τόσο στην πόλη όσο και στους αυτοκινητόδρομους. Το όχημα μπορεί να λειτουργήσει ως κινητή πηγή ενέργειας, με ηλεκτρισμό για την τροφοδοσία εξοπλισμού, κάμπινγκ ή πάρτι. Ακόμα, οι ενσωματωμένες τεχνολογίες του υποστηρίζουν και δημιουργούν χαλαρωτική ατμόσφαιρα.
Το Nissan Era Concept είναι ένα plug-in υβριδικό SUV που υποστηρίζει τον αστικό τρόπο ζωής και είναι κατάλληλο για νέους επιχειρηματίες που βλέπουν το αυτοκίνητό τους ως δεύτερο σπίτι. Με ένα διασυνδεδεμένο σύστημα ψυχαγωγίας και καθίσματα «μηδενικής» βαρύτητας, ο προηγμένος έλεγχος σε όλους τους τροχούς e-4ORCE και η ενεργή αερανάρτηση παρέχουν άνετη και σίγουρη οδήγηση.

Το Nissan Evo Concept plug-in υβριδικό σεντάν είναι τέλειο για το Σαββατοκύριακο και δημιουργεί ιδιαίτερες στιγμές για όλη την οικογένεια. Εκτός από τις προηγμένες λειτουργίες υποστήριξης οδηγού και ασφάλειας, ο εικονικός προσωπικός βοηθός με βελτιωμένη τεχνητή νοημοσύνη συμβάλλει στην άνετη οδήγηση.
Εκθέματα
Το Nissan Hyper Force concept και το Nissan Hyper Punk concept, που έκαναν πρεμιέρα στο Japan Mobility Show στο Τόκιο τον περασμένο Οκτώβριο, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Κίνα.

Το Nissan Hyper Force Concept έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει την απόλυτη οδηγική απόλαυση, ενώ προσφέρει υψηλή περιβαλλοντική απόδοση και άνεση για καθημερινή χρήση. Είναι σχεδιασμένο για λάτρεις των αγώνων που λαχταρούν την έκρηξη αδρεναλίνης στην πίστα, αλλά έχουν και οικολογική συνείδηση.

Το Nissan Hyper Punk concept, που προβάλλεται ψηφιακά, έχει στόχο να εμπνεύσει την αυτοέκφραση τόσο στον εικονικό όσο και στον φυσικό κόσμο. Με βιοαισθητήρες AI και προσκέφαλο, το concept μπορεί να ανιχνεύσει τη διάθεση του οδηγού και να επιλέξει αυτόματα τη σωστή μουσική και φωτισμό, ενισχύοντας έτσι την ενέργεια και τη δημιουργικότητα.
Επιδεικνύοντας περαιτέρω την τεχνογνωσία της Nissan στην ηλεκτροκίνηση, το αγωνιστικό αυτοκίνητο Formula E Gen3 αντιπροσωπεύει περήφανα τη συμμετοχή της ομάδας Nissan Formula E στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E, φέρνοντας τον ενθουσιασμό της ηλεκτροκίνησης σε περισσότερους λάτρεις και πελάτες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό