16.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πόσα πήρε αμοιβή το αφεντικό της Stellantis για το 2023;

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι επενδυτές της Stellantis έδωσαν το πράσινο φως στο να γίνει ο Κάρλος Ταβάρες ο πιο ακριβοπληρωμένος διευθύνων σύμβουλος μεταξύ των παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών, παρά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από συμβουλευτικές εταιρείες.

Με ποσοστό 70% υπέρ, οι μέτοχοι ενέκριναν το πακέτο αποζημίωσης του Ταβάρες ύψους 36,5 εκατ. ευρώ, το οποίο αντανακλά αύξηση σχεδόν 60% σε σχέση με τα επίπεδα του 2022.

Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει μια νέα παροχή κινήτρων ύψους 10 εκατ. ευρώ που συνδέεται με την επίτευξη των στόχων της ηλεκτροκίνησης και του λογισμικού, εν μέσω εντεινόμενου των συνεχιζόμενων περικοπών θέσεων εργασίας.

Η απόφαση έρχεται εν μέσω αντιπαραθέσεων στην Ιταλία σχετικά με τα σχέδια της Stellantis για μείωση του εργατικού δυναμικού και μετεγκατάσταση της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

Χιλιάδες Ιταλοί διαμαρτυρήθηκαν, αντιδρώντας στις περικοπές θέσεων εργασίας και στη μεταφορά της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων σε χώρες με χαμηλότερο κόστος.

Στις ΗΠΑ, η Stellantis έχει δρομολογήσει απολύσεις στο Ντιτρόιτ και το Τολέδο, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με τις πρακτικές αμοιβών της εν μέσω κερδών ρεκόρ.

Πάντως ο Tavares υπερασπίζεται την αποζημίωσή του, τονίζοντας τη σύνδεσή της με τις επιδόσεις της εταιρείας και τις στρατηγικές προσπάθειες για την πλοήγηση στη μετάβαση στο EV.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό