16.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: «Η Ουκρανία μας ζήτησε S-300 ή Patriot, αλλά δεν πρόκειται να στείλουμε»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τέλος στη φημολογία για την παράδοση S-300 ή Patriot στην Ουκρανία  έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως, αν και ζητήθηκε, η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραδώσει ούτε S-300 ούτε Patriot.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να στείλει στην Ουκρανία ούτε S-300 ούτε Patriot. Μας ζητήθηκε και εξηγήσαμε γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε» είπε αρχικά ο Κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Ο πήχης είναι το 33% των προηγούμενων ευρωεκλογών -Πρώτη φορά υπαινιγμός για τρίτη τετραετία

Στο Δήλεσι την Παρασκευή ο Μητσοτάκης, θα επισκεφθεί δομές με τον Ιερώνυμο

«Να το εξηγήσω και λίγο πιο αναλυτικά: η Ελλάδα έχει στηρίξει την Ουκρανία ποικιλοτρόπως, με αμυντικό υλικό. Έχουμε πει όμως από την πρώτη στιγμή ότι δεν μπορούμε να διαθέσουμε οπλικά συστήματα τα οποία είναι κρίσιμα για την αποτρεπτική μας δυνατότητα. Έχουμε πλεονάζον υλικό με το οποίο μπορούμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία, το έχουμε κάνει και θεωρώ ότι είναι η σωστή επιλογή. Και, στον βαθμό που μπορούμε να βρίσκουμε τέτοιο υλικό, θα εξακολουθούμε να το κάνουμε. Τα συστήματα, όμως, αεράμυνας, στα οποία αναφερθήκατε, είναι κρίσιμα συστήματα για την προστασία του ελληνικού εναέριου χώρου και δεν πρόκειται να παραχωρηθούν στην Ουκρανία» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, κλείνοντας ουσιαστικά αυτό το κεφάλαιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό