20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η πόλωση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ «καταπίνει» το ΠΑΣΟΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Με πυρά κατά πάντων επιχειρεί να μείνει στην κούρσα για τη δεύτερη θέση ο Νίκος Ανδρουλάκης, που παρακολουθώντας τις δημοσκοπήσεις, αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο για το κόμμα του, όταν πλησιάζοντας περαιτέρω προς τις εκλογές, η πόλωση θα γίνει ασφυκτική, απειλώντας το ΠΑΣΟΚ  με σύνθλιψη.

Σε αυτό το πλαίσιο, με τη Νέα Δημοκρατία να αποτελεί τον στρατηγικό του αντίπαλο, τον ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει να παγιώνεται στη δεύτερη θέση και την Ελληνική Λύση να φαίνεται ότι κάνει το ίδιο στην τέταρτη, με ανοδική μάλιστα τάση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τους τόνους κατά πάντων. Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα αργά χθες το βράδυ, η Χαριλάου Τρικούπη θέλησε να απαντήσει στον πρωθυπουργό, και όσα είπε σε συνέντευξή του στον Σκάι, επιστρέφοντάς του τις κατηγορίες περί δυσφήμισης της χώρας.

«Επί πρωθυπουργίας του στήθηκε ένα παρακράτος παράνομων παρακολουθήσεων υπονομεύοντας το κράτος Δικαίου. Ήταν η δική του κυβέρνηση που πρότεινε την αντισυνταγματική ρύθμιση που μόνο στόχο είχε τη συγκάλυψη και ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από προσφυγή του κ.Ανδρουλάκη», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι συντάκτες της ανακοίνωσης, κάνοντας και πάλι λόγο για «εικονική πραγματικότητα» στο πλαίσιο της οποίας ο κ.Μητσοτάκης είναι το θύμα διεθνούς συνωμοσίας, πλην όμως αυτή καταρρίπτεται από το ψήφιμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Σφήνα» στην καθημερινή σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ 

Νωρίτερα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ήταν ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης που είχε επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ  και την «παρέα του κ.Κασσελάκη», με αφορμή αυτή τη φορά τη στάση του κόμματος στο θέμα των Σπαρτιατών, όπου ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θέλει τις ψήφους του μορφώματος αυτού, ο ξάδερφός του και υποψήφιος ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι είναι ευπρόσδεκτες και μέσα σε όλα αυτά, η Κουμουνδούρου ουδέποτε κατέθεσε υπόμνημα για την μη κάθοδο στις εκλογές του μορφώματος, ημί μόνο μία δήλωση που το μόνο που προκάλεσε ήταν τα …συγχαρητήρια του «κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του καταδικασμένου εγκληματία Κασιδιάρη».

Αντιστοίχως, είχε επιτεθεί στον Κυριάκο Βελόπουλο, που εν είδει «τροχονόμου της θρησκείας» , θέλησε να αποφασίσει κατά τον ίδιο ποιοι μπορούν να πάνε και ποιοι όχι στις εκκλησίες ενόψει Πάσχα. Και όλα αυτά την ώρα που πρώτος εκείνος προσέβαλε, όπως είπε, την χριστιανική πίστη, πουλώντας δήθεν «επιστολές του Ιησού».

Πρόκειται για την είσοδο και επισήμως στην περίοδο του «σκληρού ροκ» της προεκλογικής εκστρατείας για το ΠΑΣΟΚ, που αντιλαμβάνεται ότι η αναμέτρηση αποκτά χαρακτηριστικά ζωτικής σημασίας για το ίδιο, αλλά και για την παράταξη, αφού στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι μόνο με την κατάληψη της δεύτερης θέσης και άρα την ηγεμονία του ΠΑΣΟΚ στην Κεντροαριστερά, μπορεί αυτή να ανασυγκροτηθεί.

Στον Στέφανο Κασσελάκη εξάλλου, δεν αναγνωρίζουν Κεντροαριστερή, Αριστερή, ή όποια άλλη ιδεολογία, επιλέγοντας να τον παρουσιάζουν ως έναν σόουμαν, ικανό μάλλον για πλουσιο θέαμα παρά για παραγωγή πολιτικών γεγονότων…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό