16.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Μπιλμπάο… τέζαρε την Μπαρτσελόνα και πέταξε για τα ημιτελικά, «κάζο» η Τζιρόνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Άγχος, εκπλήξεις και… γκολ είχε το Copa Del Rey. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο πήρε την πρόκριση για τους «4» του κυπέλλου επί της Μπαρτσελόνα στην παράταση, με «σωτήρες» τα αδέρφια Γουίλιαμς (4-2). Η Μαγιόρκα απέκλεισε την Τζιρόνα με 3-2, προκαλώντας… σοκ στους πρωτοπόρους του Ισπανικού πρωταθλήματος. 

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 4-2

Οι Βάσκοι άνοιξαν το σκορ νωρίς-νωρίς στο παιχνίδι (1′). Μετά από «αναμπουμπούλα» στην άμυνα της Μπάρτσα, ο Γκουρουθέτα βρέθηκε ανενόχλητος στην μεγάλη περιοχή και σκόραρε σε κενή εστία, για να βάλει… φωτιά στο παιχνίδι (1-0). 

Η ομάδα του Τσάβι «απάντησε» στο γκολ των γηπεδούχων λίγα λεπτά μετά (26′). Ο Γιούρι Μπερτσίσε έκανε λάθος διώξιμο, το οποίο ο Πολωνός διεθνής δεν άφησε ανεκμετάλλευτο, με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αγκιρεθαμπάλα και να φέρει το ματς στην ισορροπία και στο 1-1. 

Οι «μπλαουγκράνα» ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ μέσα σε πέντε λεπτά, καθώς στο 32ο λεπτό ο Γιαμάλ πέτυχε ένα γκολ-ποίημα, το οποίο έβαλε μπροστά την ομάδα του «παγώνοντας» το «Σαν Μαμές» (2-1). 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ισπανός φέρελπις, έσπασε το ρεκόρ για τον νεαρότερο σκόρερ στο Κύπελλο Ισπανίας, ξεπερνώντας τον Χούανμι Χιμένεθ, ο οποίος είχε την… πρωτιά αυτής της λίστας από το 2010. 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε ισοφάρισαν (47′). Ο Νίκο Γουίλιαμς έβγαλε μία σέντρα-διαβήτη για τον Σάνσετ, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Πένια για το 2-2 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. 

Το γκολ της λύτρωσης ήρθε για τους γηπεδούχους στην παράταση και συγκεκριμένα στο 105+2′. Ο Γουίλιαμς πήρε το ριμπάουντ από δικό του σουτ και σε κενό τέρμα έκανε το 3-2.

Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ισπανός εξτρέμ, ο οποίος με ένα μαγικό σουτ α λα… τριβέλα διαμόρφωσε το τελικό 4-2 στο ντέρμπι (120+1′), με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να μείνει εκτός του θεσμού. 

Μαγιόρκα – Τζιρόνα 3-2

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο πρώτο ημίωρο του παιχνιδιού (21′). Ο Ντανιέλ Ερνάντεζ πάσαρε στον Λάριν, ο οποίος σε κενή εστία έγραψε το 1-0 για την ομάδα του. Το δεύτερο τέρμα ήρθε εφτά λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 28ο λεπτό με τον Πρατς να βάζει ένα πανέμορφο γκολ από τα 25 μέτρα (2-0).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην συνέχεια, οι παίκτες του Χαβιέ Αγκίρε πέτυχαν και τρίτο τέρμα (35′). Ο Ισπανός σέντερ φορ των νησιωτών νίκησε τον Χουάν Κάρλος από τα έντεκα βήματα και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στον αγώνα, ενώ παράλληλα σημείωσε και το 3-0 στο ματς από το πρώτο ημίχρονο. 

Το μοναδικό που κατάφεραν οι Καταλανοί ήταν να μειώσουν με πέναλτι του Στουάνι (68′) και με γκολ του Σάβιο στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+6′), για να διαμορφωθεί το τελικό 3-2 στην αναμέτρηση, το οποίο «έστειλε» την Μαγιόρκα στους «4» του κυπέλλου Ισπανίας.  

Τα αποτελέσματα της βραδιάς:

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 3-2 (1’Γκουρουσέτα, 47’Σάνσετ, 105+2’Γουίλιαμς, Νίκο Γουίλιαμς 120+1′)-26’Λεβαντόφσκι, 32′ Γιαμάλ)

Μαγιόρκα – Τζιρόνα 3-2 (21′ Λάριν, 28′, 35′ (πεν.) Πρατς-68’Στουάνι (πεν.), 90+6′ Σάβιο)

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό