21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Λαϊκισμός δεν είναι το να ακούς την κοινωνία»

Ειδήσεις Ελλάδα

Στον Κυριάκο Πιερρακάκη απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Παιδείας και του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με την τηλεκπαίδευση στα παιδιά της Γαύδου.

«Λαϊκισμός δεν είναι το να ακούς την κοινωνία και να αναδεικνύεις τις υποσχέσεις που δεν γίνονται πράξη», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «ο κ. Πιερρακάκης θεώρησε σκόπιμο να μας ενημερώσει μέσω δήλωσής του πως ‘τα ζητήματα Παιδείας είναι πολύ σοβαρά’» και «κατηγόρησε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη για ‘λαϊκισμό’, επειδή ανέδειξε ένα πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στη Γαύδο. Παιδιά στα οποία το κράτος συμπεριφέρεται ως πολίτες Β΄ κατηγορίας κι αρνείται το δικαίωμά τους στη δημόσια εκπαίδευση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ «ενημερώνει» τον υπουργό «πως ακριβώς επειδή τα θέματα της Παιδείας είναι σοβαρά, εμείς οφείλουμε να αναδεικνύουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν» και πως «λαϊκισμός δεν είναι το να ακούς την κοινωνία και να αναδεικνύεις τις υποσχέσεις που δεν γίνονται πράξη. Αντίθετα, αυτό αποτελεί χρέος μας». Προσθέτει ότι «το χρέος του ιδίου, ως αρμόδιου Υπουργού, ήταν να έχει λύσει το πρόβλημα, προτού αυτό λυθεί με ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως κι έγινε».

«Εμείς», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «θα συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της κοινωνίας, σε κάθε άκρη της Ελλάδας όπου κι αν βρίσκονται και να τα προβάλουμε. Γιατί για εμάς ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας είναι ξεχωριστός και ιδιαίτερα σημαντικός».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό