18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πόσο κοστίζει η νέα BMW Σειρά 4 στην Ελλάδα;

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τιμές που ξεκινούν από τα 64.350€ (για την σειρά 4 Coupe 420i) και φτάνουν ως τα 152.400€ (για την ανοιχτή M4 Competition M xDrive me 510 ίππους) ξεκίνησαν οι πωλήσεις της BMW  Σειρά 4 Coupe, Gran Coupe, Cabrio M4 Coupe, Competition, M4 Cabrio και Competition.

Όταν πρόκειται για το premium κομμάτι της μεσαίας κατηγορίας, ο αριθμός 4 αντιπροσωπεύει την τέλεια ισορροπία οδηγικής απόλαυσης και κομψής σπορ σχεδίασης. Η επιμελώς ανανεωμένη εξωτερική σχεδίαση των δύο μοντέλων (Coupe και Cabrio) υπογραμμίζει τον δυναμικό τους χαρακτήρα και στυλ. Οι σύγχρονες πινελιές και τα νέα στοιχεία εξοπλισμού προσδίδουν στο εσωτερικό μια πολυτελή ατμόσφαιρα.

Εδώ, ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του cockpit, συμπεριλαμβανομένου του BMW Curved Display, δημιουργεί το τέλειο υπόβαθρο για την τελευταία εξέλιξη του BMW iDrive με QuickSelect, που βασίζεται στο νέο λειτουργικό σύστημα BMW 8.5.

Οι αλλαγές

Νέα εξωτερικά χρώματα και ζάντες ελαφρού κράματος, προβολείς με εντυπωσιακή σχεδίαση των πηγών φωτός και τα προαιρετικά πλέον πίσω φώτα Laserlight σηματοδοτούν τις τελευταίες εξελίξεις στο εξωτερικό των δύο μοντέλων. Μέσα στην καμπίνα των σπορ δίθυρων μοντέλων, την προσοχή προσελκύουν άμεσα τα νέα χαρακτηριστικά όπως η ανανεωμένη σχεδίαση του τιμονιού και του πίνακα οργάνων, οι επενδύσεις των καθισμάτων, τα στοιχεία εσωτερικής διακόσμησης και η προαιρετική χρήση γυαλιού CraftedClarity σε επιλεγμένα χειριστήρια.

Παράλληλα με την εισαγωγή του νέου BMW iDrive με QuickSelect στον βασικό εξοπλισμό, οι πελάτες μπορούν τώρα να προσθέσουν προαιρετικά τη λειτουργία Augmented View στο σύστημα πλοήγησης BMW Maps της νέας BMW Σειράς 4.

Κινητήρες

Η γκάμα των κινητήριων συνόλων της νέας BMW Σειράς 4 περιλαμβάνει ισχυρούς και εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo και ηλεκτροκίνηση με τη μορφή ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V. Όλες οι κινητήριες μονάδες προσφέρουν έναν εξαιρετικό συνδυασμό σπορ οδηγικής απόλαυσης και οικονομίας καυσίμου, ανήκοντας στην τρέχουσα αρθρωτή γενιά κινητήρων Efficient Dynamics και συνδυάζονται στάνταρ με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport. Τα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων (paddles) στο τιμόνι, τα οποία επίσης ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό της νέας BMW Σειράς 4 Coupé και BMW Σειράς 4 Cabrio, επιτρέπουν γρήγορες χειροκίνητες αλλαγές, επιτείνοντας την σπορ αίσθηση .

Οι straight-six κινητήρες βρίσκονται κάτω από το καπό των εκδόσεων M Performance και στις δύο σειρές μοντέλων, καθώς και στις νέες BMW 430d xDrive Coupé και BMW 430d Cabrio, των οποίων ο πετρελαιοκινητήρας έχει απόδοση 286 hp. Η γκάμα περιλαμβάνει επίσης δύο τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης απόδοσης 184 και 245 hp αντίστοιχα και έναν τετρακύλινδρο diesel 190 hp. Η ισχύς του κινητήρα μεταφέρεται στο δρόμο είτε μέσω της κλασικής πίσω κίνησης είτε μέσω του έξυπνου συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive, ανάλογα με την παραλλαγή του μοντέλου. Η ήπια υβριδική τεχνολογία κάνει καλύτερη την απόδοση ισχύος και την αποδοτικότητα.Όλοι οι εξακύλινδροι εν σειρά κινητήρες που διατίθενται για τη νέα BMW Σειρά 4 Coupé και τη νέα BMW Σειρά 4 Cabrio, καθώς και ο τετρακύλινδρος diesel, υιοθετούν ήπια υβριδική τεχνολογία 48V για καλύτερη απόδοση ισχύος και βελτιωμένη αποδοτικότητα.

Ο βοηθητικός ηλεκτροκινητήρας έχει τη μορφή μιας μίζας / γεννήτριας 48V και καθιστά άμεσα διαθέσιμη την ισχύ των 11 hp στο παραμικρό πάτημα του γκαζιού. Αυτή η ηλεκτρική ώθηση ενισχύει τη δυναμική απόκριση του συστήματος κίνησης κατά την επιτάχυνση από στάση, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα υψηλότερη αμεσότητα στις μεσαίες στροφές. Την ίδια στιγμή, η ηλεκτρική μονάδα βοηθά τον κινητήρα όταν κινείται με σταθερή ταχύτητα, επιτρέποντάς του να λειτουργεί όσο το δυνατόν συχνότερα σε ένα εύρος στροφών με γνώμονα τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης.

Τα μοντέλα M Performance

Τα μοντέλα M Performance της BMW Σειράς 4 διατίθενται με κινητήρες βενζίνης και diesel, χωρητικότητας 3,0 λίτρων έκαστος. Τα τυπικά χαρακτηριστικά απόδοσης Μ αυτών των straight-six μονάδων υποστηρίζονται, μεταξύ άλλων, από την τελευταία τεχνολογία M TwinPower Turbo – η οποία προσαρμόζεται ειδικά στον κάθε κινητήρα. Ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η ήπια υβριδική τεχνολογία 48V, η οποία προσφέρει πρόσθετη ηλεκτρική ισχύ 8 kW/11 hp, ενισχύοντας την απόκριση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Ο εξακύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας των BMW M440i xDrive Coupé και BMW M440i xDrive Cabrio αποδίδει μέγιστη ισχύ 374 hp και μέγιστη ροπή 500 Nm. Οι BMW M440d xDrive Coupé και BMW M440d xDrive Cabrio, από την άλλη, χρησιμοποιούν έναν straight-six πετρελαιοκινητήρα που αποδίδει μέγιστη ισχύ 340 hp και μέγιστη ροπή 700 Nm.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό