15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ενάντια σε μια απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Πήρε αντίθετη θέση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα αρνητικά διακείμενος στο ενδεχόμενο απαγόρευσης του TikTok στις ΗΠΑ, παίρνοντας Ο Ντόναλντ Τραμπ ενάντια σε μια απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να στηρίξει ένα νομοσχέδιο που απειλεί το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτό που με δυσαρεστεί είναι ότι χωρίς το TikTok θα ευημερήσει το Facebook, που είναι για εμένα ένας εχθρός του λαού, το ίδιο με άλλα ΜΜΕ», δήλωσε ο μοναδικός υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Πρόκειται για μία μεταστροφή του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, τον Αύγουστο του 2020, εξέδωσε ένα διάταγμα για την απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ, επικαλούμενος μια απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Μετά την προσφυγή της πλατφόρμας και δημιουργών περιεχομένου, δύο ομοσπονδιακοί δικαστές ανέτρεψαν το μέτρο, με δύο διαφορετικές αποφάσεις τον Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο του 2020, αποφάσεις που δεν αμφισβήτησε η κυβέρνηση Τραμπ.

Το σύνολο των 50 μελών μιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισαν την Πέμπτη υπέρ ενός νομοσχεδίου που θα υποχρέωνε, εφόσον εγκριθεί, τη μητρική εταιρεία του TikTok ByteDance, να πουλήσει τη θυγατρική της και σε αντίθετη περίπτωση θα κινδυνεύει με την απαγόρευση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή αυτήν την εβδομάδα, όπως μεταδίδουν πολλά αμερικανικά ΜΜΕ.

«Εάν το εγκρίνουν, εγώ θα το υπογράψω», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή, διαβεβαιώνοντας πως είναι έτοιμος να θεσπίσει αυτόν τον νέο νόμο, τον οποίο στηρίζουν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί κοινοβουλευτικοί.

Οι βουλευτές εκφράζουν την ανησυχία τους για τη διασύνδεση του TikTok και των κινεζικών αρχών, φοβούμενοι τον κίνδυνο μιας μαζικής μετάδοσης δεδομένων Αμερικανών χρηστών προς την Κίνα.

Επανειλημμένα η εταιρεία έχει διαβεβαιώσει πως δεν έχει λάβει αιτήματα από την κινεζική κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση και επισημαίνει πως, εάν αυτό γίνει, θα αρνηθεί.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε υπέρ της προστασίας των δεδομένων, όμως υποστήριξε, χωρίς αποδείξεις, ότι άλλες τεχνολογικές εταιρείες είναι έτοιμες να επικοινωνήσουν πληροφορίες Αμερικανών χρηστών εάν το Πεκίνο το ζητήσει, αναφέροντας το Facebook.

Έπειτα από αυτήν τη μεταστροφή, αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν στις σχέσεις του πρώην επικεφαλής του αμερικανικού κράτους με τον χρηματιστή Τζεφ Γιας, μεγάλο χορηγό Ρεπουμπλικανών υποψηφίων, η επενδυτική εταιρεία του οποίου Susquehanna International Group, έχει σημαντικό μερίδιο στο μετοχικό κεφάλαιο του TikTok.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο Τζεφ Γιας, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τραμπ στη Φλόριντα πριν από λίγες ημέρες, απείλησε να μην χρηματοδοτεί πλέον τους υποψήφιους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, εάν υιοθετηθεί ο νόμος που αφορά το TikTok.

Ερωτηθείς σχετικά από το CNBC, ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε ότι έθιξε το θέμα με τον χρηματιστή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό