15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι 5 νέες βελτιώσεις στον Chrome browser για ευκολότερη περιήγηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google προχωρά σε νέες βελτιώσεις του Chrome browser προκειμένου να διευκολύνει ακόμη περισσότερο την εμπειρία χρήσης. Αυτή τη φορά, οι αλλαγές αφορούν την λειτουργικότητα της address bar που μπορεί να μην είναι εμφανείς στο μάτι, αλλά θα αποδειχθούν πολύ χρήσιμες στην καθημερινή χρήση του web browser.

1. Πιο έξυπνη αυτόματη συμπλήρωση

Μέχρι πρότινος, ο Chrome συμπλήρωνε αυτόματα τις διευθύνσεις URL στη γραμμή διευθύνσεων μόνο αν πληκτρολογούσατε σωστά την αρχή μιας διεύθυνσης. Για παράδειγμα, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι η ιστοσελίδα Google Flights ξεκινούσε με google.com. Ξεκινώντας από την έκδοση του Chrome για desktop, η γραμμή διευθύνσεων θα συμπληρώνει πλέον αυτόματα τις διευθύνσεις URL με βάση οποιαδήποτε λέξη έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για να αναζητήσετε μια ιστοσελίδα. Έτσι, αν τώρα πληκτρολογήσετε απλά “flights”, το Chrome θα συμπληρώσει αυτόματα το “https://www.google.com/travel/flights”.

2. Αυτόματες διορθώσεις τυπογραφικών λαθών

Αν γράψετε λάθος το όνομα μιας διεύθυνσης URL στη γραμμή διευθύνσεων, ο Chrome μπορεί πλέον να αναγνωρίσει αυτά τα τυπογραφικά λάθη και να σας εμφανίσει αμέσως προτάσεις με βάση τις ιστοσελίδες που έχετε επισκεφθεί στο παρελθόν. Αυτή η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη από σήμερα για τις εκδόσεις του Chrome σε desktop, Android και iOS.

3. Αναζήτηση σε φακέλους με bookmarks

Τώρα μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση μέσα στους φακέλους των bookmarks σας απευθείας από τη γραμμή διευθύνσεων του Chrome σε desktop, Android και iOS. Απλώς συμπεριλάβετε το όνομα του φακέλου στην αναζήτησή σας και θα δείτε προτάσεις από τη συγκεκριμένη συλλογή.

4. Προτάσεις για δημοφιλείς ιστοσελίδες

Μπορεί να είναι δύσκολο να θυμάστε το όνομα μιας ιστοσελίδας που σας πρότεινε ένας φίλος σας. Από σήμερα ο Chrome σε desktop, Android και iOS, θα σας προτείνει δημοφιλείς ιστοσελίδες, ακόμη και αν δεν τις έχετε επισκεφθεί ποτέ ή αν έχετε πληκτρολογήσει λάθος τη διεύθυνση URL. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι ένας φίλος σας πρότεινε να επισκεφθείτε το Google Earth για να διαπιστώσετε τη δυσκολία ενός μονοπατιού ορειβασίας, αλλά είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Καθώς αρχίζετε να πληκτρολογείτε “Google Earth” στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome, ο browser θα σας προτείνει την ιστοσελίδα Google Earth στο αναδυόμενο μενού.

5. Γρηγορότερα, ευκολότερα στην ανάγνωση αποτελέσματα

Χάρη στη βελτιωμένη γραφική διάταξη, η γραμμή διευθύνσεων του Chrome για desktop είναι τώρα πολύ πιο ευανάγνωστη. Είναι επίσης πιο ευέλικτη, ώστε να λαμβάνετε ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα μόλις αρχίσετε να πληκτρολογείτε.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό