16.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στη δημοσιότητα βίντεο της Χαμάς με Ισραηλινοαμερικανό όμηρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Βίντεο με Ισραηλινοαμερικανό όμηρο έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη (24/04) η Χαμάς. Πρόκειται για τον Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, έναν από τους ομήρους που έπιασε η παλαιστινιακή οργάνωση στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και παραμένει όμηρος στη Γάζα.

Το σύντομης διάρκειας βίντεο, που δεν έχει ημερομηνία, δείχνει τον 23χρονο χωρίς τον κάτω βραχίονα, τον οποίο έχασε από μια ανατίναξη κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς τον Οκτώβριο. Ο όμηρος κατά τα άλλα φαίνεται υγιής.

Hersh Goldberg Polin is ALIVE!❤️Hamas monsters released a new video of him.I am showing only the initial part (excluding all the vile propaganda they made him say)

Let’s go get him! pic.twitter.com/oPSApfzLCB

— Hamas Atrocities (@HamasAtrocities) April 24, 2024

Το βίντεο δείχνει τον Γκόλντμπεργκ-Πόλιν να κάθεται σε μια καρέκλα και να απευθύνεται στην κάμερα. Κάνοντας χειρονομίες με το τραυματισμένο χέρι του, αναφέρει το όνομά του, δίνει την ημερομηνία γέννησής του και τα ονόματα των γονιών του.

«Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και η κυβέρνησή του θα έπρεπε να ντρέπονται. Γιατί μας παράτησαν μαζί με χιλιάδες άλλους κατοίκους. Θα πρέπει να ντρέπεστε που μας αφήσατε για 200 μέρες και όλες οι προσπάθειες του στρατού έχουν αποτύχει γιατί οι βομβαρδισμοί της αεροπορίας σκότωσαν σχεδόν 70 κρατούμενους σαν κι εμένα», δηλώνει στο βίντεο.

Παροτρύνει την οικογένειά του να μείνει δυνατή γι’ αυτόν και τελειώνει λέγοντας ότι ελπίζει πως κατάφερε να τους δώσει λίγη παρηγοριά.

Η μητέρα του, Ρέιτσελ Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την απελευθέρωση του γιου της, ο οποίος απήχθη από το μουσικό φεστιβάλ Nova, ένας από τους στόχους της Χαμάς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

133 άτομα υπό ομηρία

Ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν είναι ένας από τους 133 ομήρους με ισραηλινή υπηκοότητα που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ομηρία.

Πέρσι, μετά από μια συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, πάνω 100 όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Περίπου 250 Ισραηλινοί και ξένοι πιάστηκαν όμηροι από τους μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι σκότωσαν περίπου 1.200 ανθρώπους στην πιο θανατηφόρα επίθεση στην ιστορία του εβραϊκού κράτους.

Σε απάντηση, το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, ορκιζόμενο να εξοντώσει τη Χαμάς και να απελευθερώσει τους ομήρους.

Η ισραηλινή επίθεση έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 34.000 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό