18.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Jeep CJ Surge Concept – Ρετρό αλλά και ηλεκτρικό!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανέκαθεν οι εκθέσεις και ιδιαίτερα η SEMA που λαμβάνει χώρα στο Las Vegas, παρέχει πρόσφορο έδαφος για πειραματισμούς κάθε είδους. Είτε μιλάμε για κάποιο αγωνιστικό, είτε για ένα βελτιωμένο αυτοκίνητο δρόμου με πολλές εκατοντάδες άλογα, είτε για ένα ταπεινό Jeep CJ το οποίο μπορεί να φαίνεται… απλό αλλά έχει τροποποιηθεί με τρόπο που του επιτρέπει να μην αποκαλύπτει όλα τα μυστικά του με την πρώτη ματιά. Το CJ Surge Concept που παρουσιάζει η Jeep στην φετινή SEMA έχει ενδιαφέρον γιατί δεν εξοπλίζεται με κάποιον θηριώδη V8 – για την ακρίβεια, δεν έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης γενικά! Την θέση του κάτω από το… σμιλευμένο καπό έχει πάρει ένας αρθρωτός ηλεκτροκινητήρας 272 ίππων ο οποίος “πατάει” πάνω σε νέες, συμπαγείς βάσεις και στέλνει την δύναμη και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός transfer case δύο ταχυτήτων.

Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται με ενέργεια από μία μπαταρία 50 kWh η οποία είναι τοποθετημένη και προστατευμένη μέσα σε ένα στιβαρό κέλυφος στο πίσω μέρος της καμπίνας, με την θύρα φόρτισης να εντοπίζεται ακριβώς πίσω από την πόρτα του οδηγού. Η αμερικανική εταιρία δεν έδωσε στη δημοσιότητα καμία πληροφορία αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του CJ Surge Concept αλλά ελάχιστη σημασία έχουν ούτως ή άλλως αυτά, αφού το πρωτότυπο είναι περισσότερο μία σχεδιαστική σπουδή παρά οτιδήποτε άλλο και φυσικά, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη να περάσει στην παραγωγή.

Αυτό βέβαια δεν σταμάτησε την Jeep από το να εξοπλίσει το πρωτότυπο CJ με νέα ανάρτηση που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 5 εκατοστά, με πιο ανθεκτικούς άξονες “Dana 44” εμπρός και πίσω, που είναι διαθέσιμοι και μέσω του τεράστιου καταλόγου Jeep Performance Parts καθώς και νέες ζάντες ελαφρού κράματος που ντύνονται με all-terrain ελαστικά 35 ιντσών της BF Goodrich. Ανάλογα αναβαθμισμένο είναι και το αμάξωμα, με πιο αισθητές τις προσθήκες των νέων προφυλακτήρων και των LED φωτιστικών σωμάτων ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν νέα καθίσματα και μία κεντρική κονσόλα δανεισμένη από το Wrangler JK. Ενδεικτική των προθέσεων της Jeep να εμπλουτίσει την γκάμα των aftermarket της με κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό “crate” κινητήριο σύνολο είναι η δήλωση της περί εξερεύνησης “ενός μελλοντικού συστήματος για πελάτες που θέλουν να κατασκευάσουν ή να μετατρέψουν κλασικά ή τρέχοντα μοντέλα και pickups σε οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό