25.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Jean-Michel Basquiat: Έως 60 εκ. δολάρια θα δημοπρατηθεί η «χαμένη» αυτοπροσωπογραφία του

Ειδήσεις Ελλάδα

Το έργο του Basquiat, με τίτλο «Self Portrait as a Heel (Part Two)», έχει να εκτεθεί δημοσίως από το 1999, όταν και πωλήθηκε σε μια άλλη δημοπρασία, με τον Sotheby’s να εκτιμάει την αξία του, τώρα, στα 40-60 εκ. δολάρια
 

Μια αυτοπροσωπογραφία του Jean-Michel Basquiat με «οκταψήφια» εκτιμώμενη αξία αναμένεται να τραβήξει όλα τα βλέμματα κατά την φθινοπωρινή σεζόν δημοπρασιών της Νέας Υόρκης, σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα αφότου εθεάθη για τελευταία φορά δημοσίως.

Το ύψους 8 ποδιών «Self Portrait as a Heel (Part Two)» (1982) θα είναι το κορυφαίο έργο της βραδινής δημοπρασίας σύγχρονης τέχνης του Sotheby’s στις 15 Νοεμβρίου, όπου αναμένεται να αποφέρει κέρδη μεταξύ 40 και 60 εκατομμυρίων δολαρίων. Εφόσον ο πίνακας πωληθεί εντός του εύρους εκτιμήσεών, θα είναι από τα ακριβότερα δημοπρατημένα έργα του Basquiat -αν και είναι απίθανο να πλησιάσει το υψηλότατο όριο των 110 εκατομμυρίων δολαρίων (συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών), το οποίο είχε θέσει ένας άτιτλος πίνακας του με ένα κρανίο (επίσης του 1982) στον οίκο Sotheby’s της Νέας Υόρκης το 2017.

monopoli.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό