24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Jaguar F-Type ZP Edition – το κύκνειο άσμα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Όταν παρουσιάστηκε η πανέμορφη Jaguar F-Type πίσω στο μακρινό και σχεδόν… ανέμελο 2013 κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα είναι η τελευταία του είδους της. Βλέπεις, ήταν οι εποχές πριν το σκάνδαλο Dieselgate που σε μεγάλο βαθμό άλλαξε την ροή της ιστορίας για την βιομηχανία αυτοκινήτου όμως το Dieselgate συνέβη, η αυτοκινητοβιομηχανία ακολουθεί τα τελευταία χρόνια τον δρόμο του εξηλεκτρισμού και οι μέρες της μηχανής εσωτερικής καύσης είναι μετρημένες. Η Jaguar αποφάσισε λοιπόν να σηματοδοτήσει το τέλος της εποχής με μία ειδική, supercharged F-Type η οποία εμπνέεται από και τιμά τις δύο “Project ZP” E-Type που αγωνίστηκαν στο Le Mans την δεκαετία του ’60.

Επί της ουσίας, η F-Type ZP Edition δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα πακέτο αισθητικής αναβάθμισης τόσο για την καμπίνα όσο και για το αμάξωμα του αγγλικού sports car, απλά αυτό το πακέτο θα είναι διαθέσιμο σε 150 τυχερούς. Αυτοί θα επιλέξουν αρχικά ανάμεσα σε δύο χρώματα: Oulton Blue Gloss ή Crystal Grey Gloss. Το πρώτο, συνδυάζεται με κόκκινες και μαύρες επενδύσεις στην καμπίνα ενώ το δεύτερο, με μπλε και μαύρες ενώ η Jaguar τονίζει ότι αυτά τα χρώματα δεν έχουν προσφερθεί στην F-Type ποτέ στο παρελθόν. Όποιο χρώμα και αν επιλεχθεί πάντως, τις πόρτες κοσμούν βαμμένοι με το χέρι λευκοί κύκλοι ως φόρος τιμής στο αγωνιστικό παρελθόν των “Project ZP” ενώ λευκό είναι και το περίγραμμα της γρίλιας. Το πακέτο συμπληρώνουν οι εντυπωσιακές ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών και φυσικότατα, τα ανάλογα σήματα καθώς και η αναμνηστική πλακέτα που φιλοξενεί την φράση “One of 150” για να υπογραμμίσει το exclusivity του κάθε αυτοκινήτου.

Κάτω από την επιφάνεια δεν έχει αλλάξει τίποτα. Δεν υπάρχει λόγος άλλωστε. Ο supercharged V8 με χωρητικότητα 5.0 λίτρων που βρίσκουμε στην F-Type R είναι ικανός για 575 ίππους και αρκετή ροπή για να αλλάξει τον ρυθμό περιστροφής της Γης και συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης της Jaguar. Έτσι, επιταχύνει την (coupe ή cabriolet) F-Type ZP Edition στα 60 μίλια ανά ώρα (96 km/h) σε μόλις 3.5 δευτερόλεπτα και μέχρι την ηλεκτρονικά περιορισμένη μέγιστη ταχύτητα των 300 km/h ενώ ταυτόχρονα, παράγει έναν από τους πιο… απόκοσμους ήχους στην αυτοκινητοβιομηχανία αυτή τη στιγμή. Αν μη τι άλλου, εντυπωσιακός τρόπος για να κλείσεις ένα τεράστιο κεφάλαιο 75+ ετών!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό