28.2 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Jacob & Co x Bugatti Chiron Tourbillon. Εντυπωσιακό ρολόι με W16 κινητήρα στο εσωτερικό του

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα ακόμη εντυπωσιακό ρολόι παρουσίασε η ελβετική ωρολογοποιία Jacob & Co. Πρόκειται για το Jacob & Co x Bugatti Chiron Tourbillon που όπως εύκολα καταλαβαίνεις από το όνομά του, αντλεί έμπνευση από την Bugatti Chiron και κοστίζει 280.000 δολάρια (256.000 ευρώ).

Η κάσα έχει διαστάσεις 54 χλστ x 44 χλστ x 20 χλστ, είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο, διαθέτει κρύσταλλο από ζαφείρι και έχει έναν tourbillon μηχανικό αποτελούμενο από 578 μέρη. Η αυτονομία του φτάνει τις 60 ώρες και η παρακολούθηση της γίνεται με έναν δείκτη που μιμείται την στάθμη του καυσίμου ενός οχήματος.

Το εντυπωσιακότερο όμως όλων είναι η λειτουργική μικρογραφία του W16 κινητήρα που υπάρχει μέσα στο ρολόι. Ο κινητήρας ξεκινά να λειτουργεί όταν πατηθεί η δεξιά κορώνα του ρολογιού, με τον ατσάλινο στροφαλοφόρο άξονα να περιστρέφεται και να κινεί με την σειρά του τα πιστόνια, ενώ και τα δύο turbo αποκτούν ζωή.
Όλος ο μηχανισμός εδράζεται πάνω σε 4 “αμορτισέρ” που δίνουν την αίσθηση πως αιωρείται μέσα στη κάσα, με το λουράκι να είναι κατασκευασμένο από καουτσούκ, έχοντας πόρπη από τιτάνιο. 250 τέτοια ρολόγια θα κατασκευάσει η Jacob & Co.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό