22.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

iPhone X: Έσωσε τη ζωή στρατιώτη σταματώντας σφαίρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Πολλές φορές τα κινητά τηλέφωνα έχουν σώσει τη ζωή των ιδιοκτητών τους, όχι επειδή τα χρησιμοποίησαν για να ζητήσουν βοήθεια, αλλά επειδή σταμάτησαν σφαίρα.

Το 2016, ένα Nokia 301 σταμάτησε μια σφαίρα σώζοντάς τη ζωή του κατόχου του, ενώ ένα Moto G5 που είχε πάνω του μια θήκη “Incredible Hulk” προστάτευσε επίσης τον ιδιοκτήτη του που πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας. Ακόμα, το HTC EVO 3D είναι στη λίστα των μοντέλων που αναχαιτίζουν σφαίρες που θα μπορούσαν να είχαν σκοτώσει τους ιδιοκτήτες τους.

Όσον αφορά στα iPhone, το 2015 ένα άγνωστο μοντέλο κράτησε έναν 24χρονο στη ζωή σταματώντας μια σφαίρα που εκτοξεύτηκε από έναν κλέφτη και πέρυσι το iPhone 11 Pro ενός Ουκρανού στρατιώτη καταστράφηκε από μια σφαίρα που του έσωσε τη ζωή. Παραδόξως, η σφαίρα δεν διαπέρασε το περίβλημα της συσκευής.

His phone literally STOPPED a bullet & saved his life.

So Prime Minister Benjamin Netanyahu (@netanyahu) & Shai Graucher went to gift him with a new one.

“You are our heroes and together we will win”

Many iPhones and iPads donated by the Book and Schottenstein Families ♥️ pic.twitter.com/FN2epHGbAa

— Living Lchaim (@LivingLchaim) December 19, 2023

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Χ από τον λογαριασμό Living Lchaim, η ζωή ενός Ισραηλινού στρατιώτη σώθηκε όταν το iPhone του σταμάτησε μια σφαίρα που προοριζόταν για εκείνον και του έσωσε τη ζωή. Το βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση δείχνει πως πρόκειται για ένα iPhone X, το οποίο φαίνεται να έχει μια τρύπα από σφαίρα στην οθόνη. Το τηλέφωνο φορούσε κάποιο είδος ανθεκτικής θήκης, η οποία, ωστόσο, δεν ήταν αρκετή για να αναχαιτίσει τη σφαίρα.

Στον στρατιώτη δόθηκε ένα νέο iPhone, ενώ μοντέλα της σειράς iPhone 15 δόθηκαν και σε άλλους στρατιώτες.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό