20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

iPhone vs Καθρέφτες: Μια αινιγματική φωτογραφία που προκαλεί χαμόγελα

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια γυναίκα φωτογραφήθηκε με ένα iPhone να φοράει το νυφικό της μπροστά από δύο καθρέφτες και το αποτέλεσμα είναι αινιγματικό. Η φωτογραφία που τραβήχτηκε τη δείχνει σε τρεις διαφορετικές πόζες!

Πιο συγκεκριμένα, τα χέρια της είναι σε τρεις εντελώς διαφορετικές θέσεις. Αλλιώς στον πρώτο καθρέφτη, αλλιώς στο δεύτερο και αλλιώς στην πραγματική ζωή. Photoshop θα έλεγε κανείς… Αλλά όχι, δε συνέβη κάποια επεξεργασία απλώς είναι λάθος της υπολογιστικής φωτογραφίας. Η εικόνα που δημιουργήθηκε, ωστόσο, είναι εκπληκτικά παράδοξη!

Το αποτέλεσμα οφείλεται στον τρόπο που οι σύγχρονες κάμερες των smartphones αντιμετωπίζουν τη φωτογραφία. Όταν πατάτε το κουμπί της κάμερας, διεξάγονται δισεκατομμύρια υπολογιστικές λειτουργίες σε μια στιγμή για να έχετε το αποτέλεσμα της εικόνας. Σε αυτή την περίπτωση, το λογισμικό της Apple δεν κατάλαβε ότι υπήρχε καθρέφτης στη λήψη, έτσι αντιμετώπισε κάθε έκδοση του θέματος ως τρεις διαφορετικούς ανθρώπους. Η γυναίκα κινούταν τη στιγμή που τραβήχτηκε η φωτογραφία, έτσι ο αλγόριθμος συνέθεσε τη φωτογραφία από πολλαπλές εικόνες.

Το λογισμικό κάμερας smartphone πάντα αντλεί από πολλές εικόνες ταυτόχρονα, συνδυάζοντας κατά βούληση και προσαρμόζοντας για την αντίθεση, τον κορεσμό, τη λεπτομέρεια και την έλλειψη θολούρας. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, αυτό δεν παρουσιάζει πρόβλημα. Μια φορά και έναν καιρό, ωστόσο, το λογισμικό γίνεται λίγο μπερδεμένο. Αν ήταν τρεις διαφορετικοί άνθρωποι, αντί για έναν με καθρέφτη, κάθε θέμα θα είχε αντιπροσωπευτεί σωστά.

Αυτό είναι κάτι που μπορεί πραγματικά να αναπαραχθεί από οποιονδήποτε έχει iPhone και μερικούς καθρέφτες. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια τάση στο TikTok όπου οι άνθρωποι κάνουν ακριβώς αυτό, δημιουργώντας όλων των ειδών τις αστείες φωτογραφίες και βίντεο εκμεταλλευόμενοι τις δυσκολίες του αλγορίθμου κατά τον διαχωρισμό των εικόνων των καθρεφτών από τους πραγματικούς ανθρώπους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό