18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

iPhone SE 4: Με Action Button, θύρα USB-C, Face ID και άλλα

Ειδήσεις Ελλάδα

Μεγάλες και σημαντικές αλλαγές αναμένεται να έρθουν με το iPhone SE τέταρτης γενιάς της Apple, τόσο σχεδιαστικά όσο και από πλευράς hardware.

Σύμφωνα με το macRumors, το iPhone SE‌ 4, γνωστό εσωτερικά με την κωδική ονομασία Ghost, αναμένεται να λάβει νέο σχεδιασμό που θα προέρχεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το βασικό μοντέλο iPhone 14. Πηγές της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι θα χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη έκδοση του πλαισίου του iPhone 14.

Μένοντας στο πλαίσιο, το επερχόμενο smarphone φέρεται να έχει Action Button και θύρα USB-C. Τo Αction Button, που το είδαμε στο iPhone 15 Pro, ένα κουμπί πολλαπλών χρήσεων που αντικαθιστά το διακόπτη σίγασης. Μπορεί να ρυθμιστεί από το χρήστη για να εκτελεί πολλές ενέργειες, λειτουργώντας σαν shortcut.

Από την άλλη, η θύρα USB-C έρχεται στο πλαίσιο συμμόρφωσης της εταιρείας με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιθανότατα η συσκευή δεν θα υιοθετήσει τις καμπύλες άκρες της σειράς iPhone 15.

Προχωρώντας στο σύστημα της κάμερας, στο πίσω μέρος περιμένουμε να δούμε μία μόνο κάμερα με το φλας ευθυγραμμισμένο σε διάταξη παρόμοια με το iPhone SE τρίτης γενιάς.

Αυτές οι πρώιμες πληροφορίες (αφού η κυκλοφορία αργεί ακόμα) υποδεικνύουν ότι το προσιτό iPhone θα είναι εξοπλισμένο με κάμερα 48 megapixel. Ακόμα, θα αναβαθμιστεί η οθόνη με ένα νέο πάνελ OLED, πιθανότατα κληρονομιά από το iPhone 14.

Η συσκευή δεν θα διαθέτει κεντρικό κουμπί Touch ID, αλλά θα έχει Face ID ως μέσο βιομετρικής αναγνώρισης. Πολλαπλές αναφορές στο “Pearl”, το εσωτερικό κωδικό όνομα της Apple για το Face ID και το σχετικό hardware, έχουν εντοπιστεί σε σχέση με το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Παράλληλα, η Apple εργάζεται σε ένα εσωτερικό μόντεμ 5G, με την κωδική ονομασία «Sinope», το οποίο πιθανότατα θα δοκιμάσει στο SE 4.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό