19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

iPhone 17: Η TSMC μπορεί να μην έχει έτοιμα τα chipset 2nm για την Apple

Ειδήσεις Ελλάδα

H Apple έγινε το 2023 ο πρώτος κατασκευαστής smartphone που πρόσφερε συσκευές που τροφοδοτούνται από επεξεργαστή εφαρμογών 3 nm (AP), το A17 Pro.

Όσο ο κόμβος διεργασίας μειώνεται, το μέγεθος των τρανζίστορ μέσα στο τσιπ γίνεται μικρότερο. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα τρανζίστορ μπορούν να χωρέσουν μέσα στο τσιπ, καθιστώντας το πιο ισχυρό και/ή πιο ενεργειακά αποδοτικό. Ο κόμβος πρώτης γενιάς N3B 3nm της TSMC χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του chipset A17 Pro που χρησιμοποιείται στα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max. Τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus τροφοδοτούνται από το 4nm A16 Bionic που τροφοδοτούσε επίσης τα μοντέλα iPhone 14 Pro.

Φέτος, τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max θα είναι εξοπλισμένα με το A18 Pro AP που θα κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας τον κόμβο 3nm δεύτερης γενιάς της TSMC (N3E). Τα iPhone 16 και iPhone 16 Plus θα τροφοδοτούνται από το A18 Bionic, το οποίο θα κατασκευαστεί επίσης χρησιμοποιώντας τον κόμβο N3E 3nm δεύτερης γενιάς της TSMC. Το A18 Pro αναμένεται, σαφώς, να είναι πιο ισχυρό και ικανό από το A18 Bionic.

Μια δημοσίευση που ισχυριζόταν ότι η TSMC θα είναι έτοιμη με τον κόμβο των 2 nm εγκαίρως για να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή των chipset A19 Pro και A 19 Bionic που θα χρησιμοποιηθούν στη σειρά iPhone 17 έρχεται τώρα να καταρριφθεί από μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Κίνα που μεταφράστηκε σε tweet που δημοσιεύτηκε από έναν Βιετναμέζο ανεξάρτητο κωδικοποιητή με το όνομα Nguyen Phi Hung.

Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν μεταφράζεται, λέει, “Αυτές είναι 1000000% ψευδείς πληροφορίες. Η μαζική παραγωγή του TSMC 2nm θα διαρκέσει μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2026, το οποίο δεν θα μπορεί να συμβαδίσει με τη σειρά iPhone 17 το 2025.”

Εάν αυτό είναι αλήθεια, θα μπορούσαμε να δούμε τη σειρά Galaxy S26 να γίνεται τα πρώτα smartphone που χρησιμοποιούν τσιπ 2nm εάν η Qualcomm πληρώσει στην TSMC για να χρησιμοποιήσει τον κόμβο 2nm για το Snapdragon 8 Gen 5 SoC το 2026. Από την άλλη πλευρά, το Snapdragon 8 Gen 4 θα είναι το πρώτο 3nm Snapdragon AP, επομένως δεν είναι τόσο σαφές εάν η Qualcomm θα πήγαινε από τα 3nm στα 2nm τόσο γρήγορα.

Εάν οι αρνητές είναι σωστοί και η TSMC δεν είναι έτοιμη να δημιουργήσει αρκετά chipset 2nm εγκαίρως για τη σειρά iPhone 17 το επόμενο έτος, θα μπορούσαμε να δούμε τον κόμβο διεργασίας 2nm να κάνει το ντεμπούτο του στην Apple με τα chipset A20 Pro και A20 Bionic που θα χρησιμοποιηθούν. στη σειρά iPhone 18.

Εάν αυτό είναι αλήθεια, θα μπορούσαμε να δούμε τη σειρά Galaxy S26 να γίνεται η πρώτη που χρησιμοποιεί τσιπ 2nm εάν η Qualcomm πληρώσει στην TSMC για να χρησιμοποιήσει τον κόμβο 2nm για το Snapdragon 8 Gen 5 SoC το 2026. Ωστόσο, το Snapdragon 8 Gen 4 θα είναι το πρώτο 3nm Snapdragon AP, επομένως δεν είναι και σίγουρο ότι Qualcomm θα μετέβαινε από τα 3nm στα 2nm τόσο γρήγορα.

Εάν οι αρνητές είναι σωστοί και η TSMC δεν είναι έτοιμη να δημιουργήσει αρκετά chipset 2nm εγκαίρως για τη σειρά iPhone 17 το επόμενο έτος, θα μπορούσαμε να δούμε τον κόμβο διεργασίας 2nm να κάνει το ντεμπούτο του στην Apple με τα chipset A20 Pro και A20 Bionic που θα χρησιμοποιηθούν στη σειρά iPhone 18.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό