23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

iPhone 16 Pro: Με υποστήριξη «5G Advanced» χάρη στο Snapdragon X75;

Ειδήσεις Ελλάδα

Κάθε χρόνο, με το που παρουσιάζεται η νέα σειρά iPhone, ξεκινούν οι φήμες για τη σειρά του επόμενου έτους. Έτσι και τώρα, έχουν ξεκινήσει ήδη οι φήμες για το iPhone 16. Πιο συγκεκριμένα, οι τωρινές πληροφορίες αφορούν στο iPhone 16 Pro και το iPhone 16 Pro Max.

Tα δύο Pro μοντέλα θα φοράνε ο πιο πρόσφατο κινητό μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον αναλυτή τεχνολογίας Jeff Pu, επιτρέποντας ταχύτερη και πιο αποδοτική συνδεσιμότητα 5G για τις συσκευές.

Σε ένα ερευνητικό σημείωμα αυτή την εβδομάδα με την επενδυτική εταιρεία Haitong International Securities, ο Pu είπε ότι τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max θα είναι εξοπλισμένα με το μόντεμ Snapdragon X75 της Qualcomm. Σύμφωνα με τον ίδιο, το απλό iPhone 16 και το iPhone 16 Plus θα διατηρήσουν το μόντεμ Snapdragon X70 που χρησιμοποιείται για ολόκληρη τη σειρά iPhone 15.

Εδώ μιλάμε για μια αλλαγή στρατηγικής από την Apple, η οποία χρησιμοποιεί συνήθως το ίδιο μόντεμ Qualcomm σε όλα τα μοντέλα για κάθε γενιά iPhone, με εξαίρεση το iPhone SE.

Το Snapdragon X75 παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2023 και διαθέτει βελτιωμένη τεχνολογία για ταχύτερες ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης 5G σε σύγκριση με το X70. Ο συνδυασμένος πομποδέκτης mmWave και sub-6GHz 5G του μόντεμ καταλαμβάνει 25% λιγότερο χώρο στην πλακέτα κυκλώματος και χρησιμοποιεί έως και 20% λιγότερη ενέργεια, σύμφωνα με το The Verge.

Το Snapdragon X75 υποστηρίζει επίσης το πιο πρόσφατο πρότυπο “5G Advanced”, το οποίο περιγράφεται ως “η επόμενη φάση του 5G” και μια “εξέλιξη προς το 6G”. Το 5G Advanced θα περιλαμβάνει βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής εκμάθησης για βελτιωμένη απόδοση 5G, το οποίο, μάλιστα, θα επεκτείνει και σε πρόσθετους τύπους συσκευών.

Η Apple ίσως αποφασίσει να πλασάρει τα μοντέλα iPhone 16 Pro ως “5G Advanced”, όπως είχε κάνει με το iPhone 6s που απέκτησε υποστήριξη για το “LTE Advanced” το 2015.

Όπως έχουμε πει, η Apple φέρεται να εργάζεται στο δικό της μόντεμ 5G για iPhone από το 2018, αλλά το project έχει αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, κυρίως νομικής φύσεως, που έχουν καθυστερήσει την ανάπτυξή του. Έτσι, δεν αναμένεται να ανακοινωθεί πριν από το 2025 ή και αργότερα, εάν τελικά γίνει πραγματικότητα. Παράλληλα, η Apple έχει επεκτείνει τη συμφωνία για μόντεμ 5G με την Qualcomm έως το 2026.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό