18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

iPhone 16: Πρώτη ματιά στα πρωτότυπα της επόμενης γενιάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Η σειρά iPhone 16 απέχει πολλούς ακόμα μήνες από την κυκλοφορία της αλλά πληροφορίες του MacRumors μας δείχνουν πώς μπορεί να μοιάζουν τα μοντέλα.

Με τη σειρά iPhone 15, η Apple παρουσίασε σχεδιαστικές αλλαγές όπως το καμπυλωτό πλαίσιο και μια πίσω πλευρά από θολωτό γυαλί. Οι πληροφορίες, τώρα, λένε πως η επόμενη γενιά iPhone θα βασίζεται σε αυτές τις ενημερώσεις με τροποποιήσεις στα κουμπιά και τη διάταξη της κάμερας.

Oι λεπτομέρειες αυτές αφορούν τα αρχικά σχέδια προπαραγωγής για το iPhone 16, συμπεριλαμβανομένης μιας ματιάς στις παραλλαγές και τις διαμορφώσεις υλικού που έχει εξετάσει η Apple μέχρι στιγμής. Όπως και να έχει, παρέχουν μια ένδειξη του τι μπορούμε να περιμένουμε από το iPhone 16 ή το DeLorean όπως το αναφέρουν εσωτερικά οι μηχανικοί της Apple.

Τo MacRumors δημοσίευσε και μακέτες για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το iPhone 16 με βάση τα εσωτερικά σχέδια της Apple, μέχρι και τα ακριβή χρώματα που χρησιμοποιεί η εταιρεία για δοκιμές. Το iPhone που αποδίδεται σε κίτρινο χρώμα διαθέτει την παλαιότερη γνωστή σχεδίαση κουμπιών με Action Button, κουμπί ενιαίας έντασης ήχου και camera bump τύπου iPhone X. Το iPhone σε ροζ χρώμα έχει Action Button και ξεχωριστά μηχανικά κουμπιά έντασης, ενώ το iPhone Midnight έχει το μεγαλύτερο Action Button και το νέο Capture Button. Το iPhone σε μαύρο είναι το σχέδιο που περιμένουμε σε αυτό το σημείο.

Tα πρωτότυπα της Apple, αν και μοιάζουν μεταξύ τους, έχουν αρκετές διαφορές στο υλικό. Η πιο προφανής και οπτικά ευδιάκριτη αλλαγή είναι μια νέα κατακόρυφη διάταξη κάμερας. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, το iPhone 16 θα έχει κάθετα ευθυγραμμισμένες πίσω κάμερες, καθιστώντας το τηλέφωνο εύκολα αναγνωρίσιμο ως το τελευταίο μοντέλο. Ενώ η κατακόρυφη ευθυγράμμιση των πίσω καμερών έχει παραμείνει μέχρι στιγμής σταθερή σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, η Apple εξετάζει δύο διαφορετικούς σχεδιασμούς για τις κάμερες. Από τη μία, σχεδίαση σε στυλ iPhone 12 με δύο φακούς κάμερας που βρίσκονται ο ένας πάνω από τον άλλo και σχεδιασμό τύπου X iPhone, με περίβλημα σε σχήμα χαπιού.

Σε σχέση με το iPhone 15, η θέση του φλας είναι η ίδια και στα δύο σχέδια, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Apple δεν σχεδιάζει να αλλάξει τη θέση του φλας. Ενώ έχουν ληφθεί υπόψη και τα δύο σχέδια, η διάταξη κάμερας που μοιάζει με το iPhone 12 με δύο διακριτούς φακούς έχει χρησιμοποιηθεί εκτενέστερα στις πρωτότυπες μονάδες της Apple.

Τα παλαιότερα γνωστά πρωτότυπα του iPhone 16 περιλάμβαναν ένα ενιαίο κουμπί έντασης που αναπτύχθηκε ως μέρος του ακυρωμένου τώρα project Bongo που αρχικά προοριζόταν για κυκλοφορία με το iPhone 15 Pro. Το ενοποιημένο κουμπί θα παρείχε στους χρήστες απτική ανάδραση, αλλά καταργήθηκε νωρίτερα φέτος μετά από ανεπίλυτα τεχνικά ζητήματα. Μετά την ακύρωση του έργου Bongo, η Apple επέστρεψε στα μηχανικά κουμπιά για το iPhone 16.

Το Action Βutton είναι μια άλλη μεταφορά από το iPhone 15 Pro. Το μέγεθος ποικίλλει σε διαφορετικές διαμορφώσεις. Ορισμένα σχέδια και πρωτότυπα διαθέτουν ένα σημαντικά μεγαλύτερο Action Button, το οποίο δημιουργήθηκε ως μέρος του Project Atlas σε μια προσπάθεια να αλλάξει το Action Button από μηχανικό σε capacitive, ενώ μερικά έχουν το ίδιο κουμπί που υπάρχει στο iPhone 15 Pro‌.

Η Apple πειραματίζεται επίσης με ένα νέο κουμπί στη δεξιά πλευρά του iPhone 16, πιθανώς ένα capacitive capture button, που αναπτύχθηκε εσωτερικά με την κωδική ονομασία Project Nova. Πληροφορίες από τις πηγές μας υποδηλώνουν ότι αυτό το κουμπί θα διαθέτει έναν αισθητήρα δύναμης εκτός από τη λειτουργία “tact-switching”, αν και δεν είναι ακόμα σαφές τι συνεπάγεται το τελευταίο. Αυτό το κουμπί βρίσκεται στο ίδιο σημείο με το διακόπτη mmWave στα μοντέλα iPhone που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, επομένως με το iPhone 16, η κεραία mmWave έχει μετακινηθεί στην αριστερή πλευρά της συσκευής.

Το μπροστινό μέρος του iPhone 16 δεν έχει αξιοσημείωτες αλλαγές και συνεχίζει να χρησιμοποιεί το Dynamic Island. Το βασικό μοντέλο iPhone 16 αναμένεται να διαθέτει οθόνη παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στον προκάτοχό του. Όπως και με το iPhone 15, το iPhone 16 διαθέτει θύρα USB-C στο κάτω μέρος της συσκευής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό