20.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

iPhone 16: Νέο πρωτότυπο με λεπτό camera bump & έμπνευση από iPhone X

Ειδήσεις Ελλάδα

H Apple εργάζεται εντατικά για την επόμενη σειρά smartphone της iPhone 16, δοκιμάζοντας διαφορετικά σχέδια για τις κάμερες των μη-Pro μοντέλων. Από τον Δεκέμβριο έχουν διαρρεύσει πρωτότυπα σχέδια της εταιρείας, ωστόσο τώρα βλέπουμε μια διαφορετική προσέγγιση.

Το πιο πρόσφατο πρωτότυπο υιοθετεί μια κατακόρυφη διάταξη κάμερας με μια ανυψωμένη επιφάνεια σε σχήμα χαπιού. Το MacRumors, βασιζόμενο σε αυτό το πρωτότυπο που είδε σε εσωτερικά σχέδια της εταιρείας, δημιούργησε μακέτες για να οπτικοποιήσει τη νέα διάταξη στην κάμερα.

Το camera bump διαθέτει δύο δακτύλιους που φιλοξενούν τη wide και την ultrawide κάμερα, διατηρώντας κάποια κοινά σχεδιαστικά στοιχεία με τα προηγούμενα πρωτότυπα σχέδια. Η κατακόρυφη διάταξη κάμερας είναι σταθερή στα σχέδια της εταιρείας, επομένως μοιάζει σίγουρη απόφαση, ενώ δεν υπήρξε αλλαγή και στη θέση του φλας και των φακών στην τελευταία ενημέρωση.

Αυτά τα σχέδια ταιριάζουν με εκείνα που είχε δημοσιεύσει στο Χ ο Majin Bu, επιβεβαιώνοντας το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Apple αναφορικά με το σχεδιασμό του iPhone 16.

iPhone 16 new information (Rumor)

The size of the 16 Pro models, while many other sources are saying that the size has increased, I am seeing that the 16 Pro Max will have no change, at least that is what I am currently seeing. With no accurate measurements, I cannot guarantee,… pic.twitter.com/uUJjMVikK9

— Majin Bu (@MajinBuOfficial) February 4, 2024

Αυτή η εμφάνιση στην κάμερα έχει εμπνευστεί από παλαιότερα μοντέλα iPhone, όπως το iPhone X. Aν και είδαμε κατακόρυφη διάταξη και στο iPhone 12, εκεί υπήρχε ένα ευρύτερο τετράγωνο bump που φιλοξενούσε το φλας και το μικρόφωνο.

Η αλλαγή στην εμφάνιση λέγεται πως οφείλεται στο γεγονός ότι η Apple θέλει να φέρει στα μη-Pro μοντέλα τη δυνατότητα εγγραφής Spatial βίντεο. Τα υπάρχοντα iPhone 15 και iPhone 15 Plus έχουν διαγώνια διάταξη κάμερας και δεν μπορούν να καταγράψουν spatial βίντεο, μια δυνατότητα που είναι αποκλειστική στα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, αλλά και στο Apple Vision Pro.

Πέρα από τις αλλαγές στη σχεδίαση της κάμερας, τα νέα πρωτότυπα έχουν μικρές αλλαγές στο Action Button και το Capture Button. Πιο συγκεκριμένα, το Action Button είναι μικρότερο και μοιάζει πιο πολύ σε αυτό που υπάρχει στο iPhone 15 Pro και μαζί είναι ένα ευαίσθητο στην πίεση Capture Button που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το πλαίσιο της συσκευής. Η αλλαγή αυτή στο Action Button κατά τη φάση δημιουργίας πρωτοτύπων είναι πολύ σημαντική, αφού υποδηλώνει ότι η Apple έχει καταργήσει την αρχική της ιδέα να φέρει ένα capacitive Action Button στη σειρά iPhone 16.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό