16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

iPhone 15 Pro & Pro Max: Με αφαιρούμενο πίσω glass για ευκολότερη επισκευή

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην εκδήλωση Wonderlust, η Apple παρουσίασε τα ολοκαίνουργια iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, τα οποία διαθέτουν έναν εσωτερικό σχεδιασμό που επιτρέπει ευκολότερες επισκευές. Φοράνε ένα επανασχεδιασμένο πλαίσιο που επιτρέπει την εύκολη αφαίρεση του πίσω γυάλινου πάνελ από τις συσκευές.

Αυτή η αλλαγή ξεκίνησε από το iPhone 14 και iPhone 14 Plus πέρυσι, με τα μοντέλα αυτά να γίνονται τα πρώτα της Apple που μπορούν να ανοίξουν τόσο από το μπροστινό, όσο και από το πίσω μέρος της συσκευής για επισκευές, από την εποχή του iPhone 4S, που κυκλοφόρησε το 2011. Ο εσωτερικός επανασχεδιασμός δεν αφορούσε τα μοντέλα iPhone 14 Pro.

Το αφαιρούμενο πίσω γυάλινο πάνελ πιθανότατα θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντικά χαμηλότερο κόστος επισκευής για τα μοντέλα iPhone 15 Pro με ραγισμένο πίσω γυαλί για πελάτες χωρίς κάλυψη AppleCare+. Οι χρεώσεις εκτός εγγύησης της Apple για τα πιο επισκευάσιμα iPhone 14 και iPhone 14 Plus με τέτοιες ζημιές κυμαίνονται από 169 έως 199 δολάρια, σε σύγκριση με 499 έως 549 δολάρια για τα μοντέλα iPhone 14 Pro. Αναμένουμε να δούμε τι τιμές θα ισχύσουν φέτος.

Ο Kyle Wiens του iFixit πέρυσι είπε ότι το iPhone 14 αντιπροσώπευε «τον πιο ουσιαστικό επανασχεδιασμό του iPhone» από το iPhone X, δεδομένης της αυξημένης δυνατότητας επισκευής. Πρόσθεσε ότι οι αλλαγές ήταν «τόσο μεγάλη υπόθεση που θα έπρεπε να ήταν η μεγάλη ανακοίνωση της Apple – το iPhone έχει επανασχεδιαστεί από μέσα προς τα έξω για να διευκολύνει την επισκευή του».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό