16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

iPhone 15 Pro Max – Samsung Galaxy S23 Ultra: Συμπέρασμα από τα τεστ πτώσης; Αγοράστε θήκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Το βίντεο του Zack από το JerryRigEverything όπου ένα iPhone 15 Pro Max θρυμματίστηκε στο bend τεστ μεταδίδει ένα απλό μήνυμα: Μην προσπαθείτε με όλη σας τη δύναμη να λυγίσετε ένα premium smartphone 1.500 ευρώ.

Επειδή, λοιπόν, πρόκειται για μια τραβηγμένη περίπτωση, στραφήκαμε στα drop τεστ που απεικονίζουν μια κατάσταση που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Το κανάλι βίντεο PhoneBluff, το οποίο είναι γνωστό για τα drop τεστ του, πήρε στα χέρια του ένα iPhone 15 Pro Max και ένα Samsung Galaxy S23 Ultra και άφησε τη βαρύτητα να κάνει τα υπόλοιπα.

Η πρώτη δοκιμασία περιλάμβανε πτώση από ύψος 1 μέτρου σε ένα τσιμεντόλιθο με τα πίσω πάνελ τους. Μετά την πρώτη πτώση, ο γυάλινο πίσω πάνελ του iPhone 15 Pro Max έμεινε θρυμματισμένο. Το Galaxy S23 Ultra επίσης έσπασε, αλλά η ζημιά περιορίστηκε στην κάτω αριστερή και πάνω δεξιά γωνία. Και τα δύο τηλέφωνα είχαν σημάδια γρατζουνιάς γύρω από τους φακούς της κάμερας, αλλά τα περισσότερα από αυτά τα σημάδια εξαφανίστηκαν αφού καθαρίστηκαν με ένα πανί.

Η δεύτερη δοκιμασία ήταν η πτώση της γωνίας, με τις δύο κάτω γωνίες του iPhone 15 Pro Max αναπήδησαν από το σκυρόδεμα, χωρίς να αφήνουν μεγάλη ή και καθόλου ζημιά στην περιοχή. Οι τετραγωνισμένες γωνίες του Galaxy S23 Ultra αποδείχθηκαν πιο φιλόξενοι στόχοι και μια από τις γωνίες του τηλεφώνου είχε σοβαρή ζημιά. Ωστόσο, όταν συνεχίστηκε το χτύπημα στο iPhone 15 Pro Max άρχισε να επιδεινώνει την αρχική ζημιά στο ραγισμένο πίσω πλαίσιο της μονάδας. Στη συσκευή λείπει τώρα ένα μικρό κομμάτι γυαλιού στο πίσω μέρος αλλά και τα δύο τηλέφωνα παρέμειναν λειτουργικά σε αυτό το σημείο.

Η τρίτη δοκιμασία ήταν μια βουτιά 1 μέτρου στο τσιμέντο, στην οποία και τα δύο τηλέφωνα κατέληξαν με σπασμένη οθόνη. Παρά τις ρωγμές και στις δύο οθόνες, και τα δύο εξακολουθούσαν να λειτουργούν πλήρως, συμπεριλαμβανομένου του σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη και του Face ID αντιστοίχως.

Η τέταρτη και τελευταία δοκιμασία επέβαλε και στα δύο τηλέφωνα να πέσουν πρώτα από ύψος 1,45 μέτρων σε χαλύβδινη επιφάνεια. Το πίσω γυαλί του iPhone, παρόλο που δεν ήταν η περιοχή πρόσκρουσης, συνέχισε να διαλύεται. Και τα δύο τηλέφωνα εξακολουθούσαν να λειτουργούν τέλεια.

Συμπερασματικά, το PhoneBluff έδωσε στο Galaxy S23 Ultra ένα ελαφρύ πλεονέκτημα έναντι του iPhone 15 Pro Max.  Αν και πολλοί δε θέλουν να βάλουν θήκη στην premium συσκευή τους για να μην κρύψουν το σχεδιασμό και την απόχρωση – και είναι απόλυτα κατανοητό -, είναι καλύτερο να το κάνουν για την προστασία του smartphone.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό