22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

iPhone 15 Pro & iPhone 15 Pro Max: Επίσημα με τιτάνιο, Action Button, A17 Pro Chip

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple μόλις ανακοίνωσε τα πολυαναμενόμενα κινητά iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max στην εκδήλωση Wonderlust, όπου είδαμε επίσης το iPhone 15, iPhone 15 Plus, Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2.

Τα νέα iPhone διαθέτουν μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά, όπως ένα πλαίσιο από τιτάνιο, το τσιπ A17 Pro και πολλά άλλα.

Το νέο πλαίσιο τιτανίου κάνει το iPhone ελαφρύτερο από οποιοδήποτε προηγούμενο μοντέλο Pro, ενώ παράλληλα το κάνει πιο ανθεκτικό. Τα πλαίσια γύρω από την οθόνη είναι επίσης σημαντικά πιο λεπτά και ο συνολικός σχεδιασμός δίνει μια πιο άνετη αίσθηση στο χέρι.

Το iPhone 15 Pro αποκτά πράγματι το πολυσυζητημένο Action Button στο πλάι, στη θέση του διακόπτη σίγασης. Πατώντας το και κρατώντας το πατημένο μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ ήχου και αθόρυβου με απτική ανάδραση για να υποδείξει μια αλλαγή κατάστασης. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών ενεργειών, επιτρέποντάς τους να ξεκινήσουν την εγγραφή σε φωνητικά σημειώματα, να ξεκινήσουν την κάμερα, να ενεργοποιήσουν μια αγαπημένη προσβασιμότητα, μια λειτουργία ή να εκτελέσουν μια συντόμευση.

Τα νέα Pro διαθέτουν το τσιπ A17 Pro της Apple, κατασκευασμένο με βάση τη διαδικασία 3 νανομέτρων. Το A17 Pro διαθέτει επεξεργαστή έξι πυρήνων, δύο φορές ταχύτερο νευρωνικό κινητήρα 16 πυρήνων για την επιτάχυνση της μηχανικής εκμάθησης, όπως είναι η ακριβέστερη αυτόματη διόρθωση. Μπορεί να επεξεργαστεί έως και 35 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο.

Το A17 Pro περιέχει μια ολοκαίνουργια GPU με αρχιτεκτονική shader σχεδιασμένη από την Apple. Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι ο μεγαλύτερος επανασχεδιασμός στην ιστορία των GPU της Apple, με έμφαση στην απόδοση και την αποδοτικότητα, την εκτέλεση πολύπλοκων εφαρμογών και τις νέες δυνατότητες απόδοσης. Προσφέρει ιχνηλάτηση ακτίνων με επιτάχυνση υλικού και νέες δυνατότητες σκίασης Mesh. Παιχνίδια κονσόλας όπως είναι το Resident Evil 4 μπορούν πλέον να παίζονται στο iPhone.

Το iPhone 15 Pro διαθέτει βελτιωμένο σύστημα κάμερας. Η κύρια κάμερα διαθέτει μεγαλύτερο αισθητήρα, νέα επίστρωση για μείωση του φωτισμού του φακού, καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό για Πορτρέτα και Νυχτερινή λειτουργία, εύρος εστιακών αποστάσεων και πολλά άλλα. Η τηλεφακός κάμερα του iPhone 15 Pro Max προσφέρει 5x οπτικό ζουμ σε εστιακή απόσταση 180 mm με 25% μεγαλύτερο αισθητήρα. Η κάμερα Ultrawide έχει μια νέα αντιανακλαστική επίστρωση, καθώς και βελτιωμένη λειτουργία νύχτας και Smart HDR.

Η χρήση ενός καλωδίου USB 3 επιτρέπει απίστευτα γρήγορες ταχύτητες μεταφοράς. Οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν άμεσα φωτογραφίες ProRaw 48MP σε Mac ή να εγγράψουν βίντεο ProRes απευθείας σε μια εξωτερική μονάδα αποθήκευσης. Υπάρχουν επιλογές εγγραφής υψηλότερης ποιότητας για εξωτερικούς δίσκους, ενώ υποστηρίζεται 4K60 για πρώτη φορά, συν κωδικοποίηση καταγραφής.

Το iPhone 15 Pro, όπως και τα non-Pro μοντέλα iPhone 15, διαθέτει λειτουργία Πορτραίτου επόμενης γενιάς που εντοπίζει αυτόματα πότε υπάρχει υποκείμενο στο κάδρο, επιτρέποντάς σας να μεταβείτε στη λειτουργία Πορτραίτου μετά τη λήψη μιας φωτογραφίας. Υπάρχουν επίσης νέα εργαλεία εστίασης και ελέγχου βάθους, που σας επιτρέπουν να αλλάζετε την εστίαση από το ένα άτομο στο άλλο μετά τη λήψη της φωτογραφίας. Η νυχτερινή λειτουργία είναι επίσης βελτιωμένη, ενώ και το Smart HDR επιτρέπει στη συσκευή να καταγράφει τον ουρανό και το υποκείμενο ταυτόχρονα.

Το iPhone 15 Pro διαθέτει το τσιπ Ultra Wideband δεύτερης γενιάς της Apple, που επιτρέπει σε άλλες συσκευές με το τσιπ να συνδέονται έως και 3 φορές πιο μακριά και στους φίλους που μοιράζονται την τοποθεσία τους μαζί σας να βρίσκονται κατευθυντικά σαν AirTag.

Η ποιότητα ήχου για κλήσεις έχει ενημερωθεί με ένα πιο προηγμένο μοντέλο μηχανικής εκμάθησης που δίνει προτεραιότητα στη φωνή σας. Με βάση το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου, είναι πλέον δυνατή η σύνδεση σε δορυφόρο για οδική βοήθεια.

Τα μοντέλα iPhone 15 Pro διαθέτουν θύρα USB-C για φόρτιση και μεταφορά δεδομένων. Το A17 Pro υποστηρίζει ταχύτητες μεταφοράς έως και 10 Gbps με καλώδιο USB 3.

Το iPhone 15 Pro είναι διαθέσιμο σε μαύρο τιτάνιο, λευκό τιτάνιο, μπλε τιτάνιο, φυσικό τιτάνιο. Το iPhone 15 Pro ξεκινά από 999 $ για 128 GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ το iPhone 15 Pro Max ξεκινά από 1.199 $ για 256 GB αποθηκευτικού χώρου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό