17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

iPhone 15 Pro – Τεστ πτώσης: Είναι το τιτάνιο πιο ισχυρό;

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα πρώτα τεστ πτώσης του iPhone 15 Pro είναι διαθέσιμα στο Youtube και αποκαλύπτουν πολλά για την ολοκαίνουργια συσκευή.

Το βίντεο τράβηξε ο ο Sam Kohl του AppleTrack, ο οποίος πέταξε μέχρι την Αυστραλία, για να πετύχει αυτή την πρωτιά.

Από ότι φαίνεται, οι νέες στρογγυλεμένες άκρες από τιτάνιο του iPhone 15 Pro δεν είναι περισσότερο ανθεκτικές στη δοκιμή πτώσης συγκριτικά με το design που είχε το iPhone 14 Pro.

To επίπεδο ανοξείδωτο band που είχε το 14 απορροφούσε μεγάλο μέρος της πρόσκρουσης, ενώ οι στρογγυλεμένες πλευρές από τιτάνιο του φάνηκε, όχι μόνο να μην απορροφούν το χτύπημα, αλλά να επιτρέπουν την εξάπλωσή του, προκαλώντας ρωγμές στο μπροστινό και πίσω glass.

Συγκρίνοντας τις άκρες από τιτάνιο και ανοξείδωτο χάλυβα, το band του iPhone 14 Pro φαίνεται να εμφανίζει γρατσουνιές και χτυπήματα ευκολότερα. Ωστόσο, συνολικά βοηθά το τηλέφωνο να έχει καλύτερη αντοχή.

Πέρα από το γεγονός ότι η Apple πήγε από μια ευθεία σε μια ελαφρώς στρογγυλεμένη άκρη, οι ιδιότητες του ανοξείδωτου χάλυβα ως υλικού σημαίνουν ότι μπορεί να απορροφήσει τις ζημιές, λυγίζοντας όταν δέχεται πίεση. Καθώς το τιτάνιο είναι περισσότερο άκαμπτο, όταν προσκρούεται σε κάτι, αυτή η ένταση πρέπει να διασκορπιστεί σε άλλες περιοχές της συσκευής.

Προχωρώντας στο τεστ πτώσης, ενώ το 14 Pro παρέμεινε σε σχεδόν άψογη κατάσταση μέχρι το τέλος, το glass του 15 Pro άρχισε να θρυμματίζεται περίπου στα μισά της δοκιμής, με τις ρωγμές να εμφανίζονται πρώτα στις γωνίες. Οι διαδοχικές πτώσεις έκαναν όλο και χειρότερη τη ζημιά στο glass του 15 Pro και μπροστά και πίσω. Στο τέλος, το κάτω μισό της οθόνης του iPhone 15 Pro εμφάνιζε μόνο λευκά pixel και η μονάδα της πίσω κάμερας αποσπάστηκε εντελώς από το πλαίσιο.

Αν και το iPhone 15 Pro μπορεί να μην είναι τόσο ανθεκτικό όσο το 14 Pro, κράτησε αρκετά. Χρειάστηκε να πέσει πολλές φορές στο σκυρόδεμα για να ραγίσει το glass και χάρη στο μπροστινό Ceramic Shield κάλυμμα χρειάστηκε πολύ περισσότερος χρόνος για να σπάσει ορατά το τζάμι της οθόνης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό