18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

iPhone 15: Η Samsung ξεκινά τη μαζική παραγωγή οθονών OLED

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο κύριος προμηθευτής OLED της Apple, η Samsung, έλαβε έγκριση μαζικής παραγωγής για τις οθόνες και για τα τέσσερα μοντέλα της σειράς iPhone 15, οι οποίες αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το κορεατικό The Elec, η Samsung Display έλαβε έγκριση την 1η Αυγούστου, μπροστά από τους ανταγωνιστές LG Display και BOE. Η LG Display, η οποία προμηθεύει πάνελ OLED και για τα δύο μοντέλα iPhone 15 Pro, έχει λάβει έγκριση υπό όρους για το μικρότερο iPhone 15 Pro, ενώ η επίσημη έγκριση για το iPhone 15 Pro Max αναμένεται σε έναν ή δύο μήνες. Η BOE, η οποία προμηθεύει οθόνες OLED για το vanilla iPhone 15 και το μεγαλύτερο iPhone 15 Plus, εξακολουθεί να αναμένει έγκριση υπό όρους από την Apple.

Σύμφωνα με τις φήμες, τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max θα έχουν πιο λεπτά πλαίσια από τα μοντέλα iPhone 14 Pro και αυτή η μείωση του μεγέθους του πλαισίου δημιουργεί προβλήματα στην κατασκευή. Πιο συγκεκριμένα, η LG Display λέγεται ότι είχε αποτυχίες στην εφαρμογή των μικρότερων πλαισίων και αυτή και η BOE αντιμετώπισαν δυσκολίες στην προσθήκη των cutout για το Dynamic Island, με την BOE πιθανόν να χάσει τις αποστολές για φέτος.

Αν και η LG Display δεν έλαβε έγκαιρα έγκριση μαζικής παραγωγής, παρατηρητές του κλάδου αναφέρουν ότι οι απώλειές της ενδέχεται να είναι περιορισμένες λόγω άλλων διαταραχών στην παραγωγή που έχουν σημειωθεί στην πλευρά της προμήθειας της μονάδας κάμερας. Οι αισθητήρες εικόνας για τη σειρά iPhone 15 παρέχονται κυρίως από τη Sony, ενώ τα αναδιπλωμένα εξαρτήματα ζουμ για τον φακό Periscope στο μοντέλο Pro Max προέρχονται από την LG Innotek. Ωστόσο, η απόδοση και των δύο συστατικών λέγεται ότι έχει πέσει κάτω από τις προσδοκίες.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Apple είναι πιθανό να δώσει προτεραιότητα στην παραγωγή του μοντέλου Pro 6,1 ιντσών έναντι του Pro Max 6,7 ιντσών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό