20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

iPhone 14: Τo Emergency SOS μέσω δορυφόρου βοήθησε στην κατάσβεση φλεγόμενου νησιού

Ειδήσεις Ελλάδα

To SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου που εισήχθη στη σειρά iPhone 14 της Apple είναι πραγματικά μια σημαντική δυνατότητα που αξίζει να έχει κάποιος στο τηλέφωνό του. Είναι δεκάδες οι περιπτώσεις που η λειτουργία έχει σώσει ανθρώπινες ζωές και στην πιο πρόσφατη περίπτωση σώθηκε και η φύση.

Καναδοί από την κοινότητα Missanabie στην επαρχία του Οντάριο, η οποία έχει πληθυσμό 33 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2021, πάλεψαν με μια πυρκαγιά σε ένα νησί στη λίμνη Dog. Ο Warren Thibodeau και ο Orel Crack δεν είχαν σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, αλλά είχαν την τύχη να έχουν ένα iPhone 14 πάνω τους. Έτσι, χρησιμοποίησαν το Emergency SOS μέσω δορυφόρου παίζοντας το τελευταίο τους χαρτί.

Αφού επικοινώνησαν με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, καθοδήγησαν τον τοπικό πυροσβέστη Craig Spooner στο σημείο της φωτιάς και, όταν εκείνος έφτασε, οι τρεις τους την κατέσβησαν. Η ομάδα έριξε στο νησί νερό από τη λίμνη μέχρι να σβήσει εντελώς ενώ έφτασε βοήθεια και από το Υπουργείο Φυσικών Πόρων και Δασών.

«Μπορέσαμε να λάβουμε βοήθεια από το Υπουργείο χρησιμοποιώντας τη νέα λειτουργία έκτακτης ανάγκης GlobalStar του iPhone 14 ενώ ανεβαίναμε στο φλεγόμενο νησί», είπε ο Belanger σε μια δήλωση.« Ο Marc G., κατασκηνωτής στο Dog Lake Cottages and Campground, επέστρεψε για να ελέγξει το νησί την επόμενη μέρα και το Υπουργείο ήταν στη διαδικασία καθαρισμού».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό