19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

iPhone 13: Θα κατασκευάζεται στην Ινδία όπως το 70% των smartphones της;

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε εργοστάσιο του προμηθευτή Foxconn κοντά στο Τσενάι, στην Ινδία, κατασκευάζεται τώρα από την Apple το iPhone 13. Προηγούμενες αναφορές είχαν επιβεβαιώσει την έναρξη της δοκιμαστικής παραγωγής του νέου μοντέλου στην Ινδία τον Δεκέμβριο.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας διαφοροποίησης της αλυσίδας εφοδιασμού προϊόντων της εκτός Κίνας, η Apple κατασκευάζει επίσης ορισμένα παλαιότερα μοντέλα της στην Ινδία, όπως τα iPhone 12, iPhone 11 και iPhone SE (2020). Μάλιστα, εκτιμάται ότι κατασκευάζει το 70% των τηλεφώνων που πουλάει στην Ινδία τοπικά.

Σύμφωνα με το Reuters, η Apple ξεκίνησε την παραγωγή στην Ινδία πρώτα με το iPhone SE το 2017, ενώ άλλες αναφορές δείχνουν ότι η σειρά iPhone 13 Pro είναι η επόμενη στη σειρά που θα κατασκευαστεί στην Ινδία.

Βασικό κίνητρο των κατασκευαστών smartphone προκειμένου να φτιάχνουν τις συσκευές τους στην Ινδία είναι το γεγονός ότι εξοικονομούν εισαγωγικούς δασμούς που περιλαμβάνουν φόρο εισαγωγής 20%. Σύμφωνα με φήμες, ο τεχνολογικός κολοσσός θα μεταφέρει έως και το 20% της παραγωγής iPhone της από την Κίνα στην Ινδία στο άμεσο μέλλον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό