21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

iPhone επιβίωσε από πτώση 5.000 μέτρων από το αεροπλάνο της Alaska Airlines

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Κυριακή, ο προγραμματιστής παιχνιδιών Seanathan Bates ανακάλυψε ένα λειτουργικό iPhone που έπεσε 16.000 πόδια (περίπου 5.000 μέτρα) από την πτήση 1282 της Alaska Airlines την Παρασκευή.

Kατά τη διάρκεια της πτήσης, εσωτερικού των ΗΠΑ μεταξύ Πόρτλαντ, Όρεγκον και Οντάριο της Καλιφόρνια, ένα βύσμα από την πόρτα του Boeing 737 Max 9 εκτινάχθηκε προκαλώντας απώλεια πίεσης στην καμπίνα και πολλά πράγματα απλώς αναρροφήθηκαν στον αέρα. Κατά τη διάρκεια του συμβάντος δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ ένα από αυτά τα πράγματα που βρέθηκαν στο κενό ήταν ένα iPhone.

Το iPhone ήταν ακόμα ξεκλείδωτο και με ένα κατεστραμμένο καλώδιο φόρτισης συνδεδεμένο στην υποδοχή. Φαινόταν σε μεγάλο βαθμό άθικτο και εμφάνιζε πληροφορίες που ταίριαζαν με την πτήση.

«Βρήκα ένα iPhone στην άκρη του δρόμου», έγραψε ο Bates σε μια ανάρτηση στο Χ. «Ακόμα σε λειτουργία πτήσης με τη μισή του μπαταρία και με ένα μήνυμα από την Alaska Airlines για τις αποσκευές για την πτήση 1282».

Found an iPhone on the side of the road… Still in airplane mode with half a battery and open to a baggage claim for #AlaskaAirlines ASA1282 Survived a 16,000 foot drop perfectly in tact!

When I called it in, Zoe at @NTSB said it was the SECOND phone to be found. No door yet😅 pic.twitter.com/CObMikpuFd

— Seanathan Bates (@SeanSafyre) January 7, 2024

Μετά την ανακάλυψη, ο Bates επικοινώνησε με το National Transportation Safety Board, το οποίο πήρε τη συσκευή και του είπε ότι το iPhone ήταν το δεύτερο τηλέφωνο που είχε βρεθεί από την πτήση. Η πόρτα, ωστόσο, δεν ήταν ακόμα πουθενά. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Κυριακή, η πρόεδρος του NTSB Jennifer Homendy επιβεβαίωσε ότι δύο άτομα ανακάλυψαν κινητά τηλέφωνα που έπεσαν από την πτήση 1281. Το άλλο κινητό τηλέφωνο ανακαλύφθηκε στην αυλή κάποιου.

Το βύσμα που προκάλεσε την αποσυμπίεση κάλυπτε μια αχρησιμοποίητη πόρτα εξόδου στο Boeing 737 Max 9 που αποσπάστηκε από το αεροπλάνο. Η ταχεία αποσυμπίεση μπορεί να ρουφήξει βίαια επιβάτες και αντικείμενα έξω από ένα αεροσκάφος λόγω διαφορών στην ατμοσφαιρική πίεση. Ενώ κανένας άνθρωπος δεν έπεσε έξω από το αεροπλάνο, το iPhone προφανώς ρουφήχτηκε ενώ φόρτιζε. “Σε περίπτωση που δεν το είδες, υπήρχε ένα σπασμένο βύσμα φορτιστή ακόμα μέσα του! Το πράγμα βγήκε από την πόρτα”, έγραψε ο Bates στην ανάρτησή του στο X.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό