19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

iPager: Το νέο τρολάρισμα – επίθεση της Google κατά της Apple

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google δεν σκοπεύει να αφήσει σε χλωρό κλαρί την Apple για το περίφημο ζήτημα της υιοθέτησης του πρωτοκόλλου RCS στην υπηρεσία iMessage. Η εταιρεία συνεχίζει την καμπάνια #GetTheMessage με σκοπό να πιέσει την Apple να συμμορφωθεί και στην τελευταία «διαφήμιση» παρουσιάζει το…iPager!

Πρόκειται, προφανώς, για ένα μη υπαρκτό προϊόν που περιγράφεται από τη Google ως μια συσκευή που χρησιμοποιεί παρωχημένη τεχνολογία messaging, όπως αυτή της Apple όταν ανταλλάσσεις γραπτά μηνύματα με συσκευές Android.

Το iPager δεν είνα αληθινό, αλλά τα προβλήματα που προκαλεί η Apple με την χρήση των SMS είναι πραγματικά. Ας κάνουμε το texting καλύτερο για όλους και ας βοηθήσουμε την Apple να…λάβει το μήνυμα (σ.σ. GetTheMessage) αναβαθμίζοντας στο πρωτόκολλο RCS.

Η Google ισχυρίζεται ότι η Apple είναι υπεύθυνη για την κακή εμπειρία messaging μεταξύ συσκευών Android και iOS, διότι οι συσκευές της Apple εξακολουθούν να υποστηρίζουν το παρωχημένο πρωτόκολλο SMS αντί του σύγχρονου RCS. Ανάμεσα στα προβλήματα που παραθέτει η Google ξεχωρίζουν η έλλειψη κρυπτογράφησης και τα κακής ανάλυσης s και εικόνες.

Παρά την διαρκή πίεση από τη Google, η Apple δεν φαίνεται διατεθειμένη να υιοθετήσει το RCS, τουλάχιστον όχι μέχρι να της το επιβάλει κάποια ρυθμιστική αρχή (βλ. ΕΕ) όπως έγινε με την υποδοχή USB-C. Αρκετοί ίσως θυμάστε την απάντηση που έδωσε ο Tim Cook πέρυσι τον Σεπτέμβριο σε δημοσιογράφο, όταν ο τελευταίος ανέφερε στον CEO της Apple πως αντιμετώπισε προβλήματα με τα γραπτά μηνύματα που έστελνε στην μητέρα του: «Αγόρασε της ένα iPhone».

*RCS: Πρόκειται για τον διάδοχο των SMS/MMS που επιτρέπει στους χρήστες να αποστέλλουν φωτογραφίες υψηλότερης ανάλυσης, να συμμετέχουν σε ομαδικές συνομιλίες, να πραγματοποιούν κλήσεις και να μοιράζονται την τοποθεσία τους, εκμεταλλευόμενοι το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και όχι τη σύνδεση στο Internet.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό