23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας για την τροφοδοσία ορισμένων από τις φημολογούμενες δυνατότητες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης του iPhone, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

H Apple λέγεται επίσης ότι είχε παρόμοιες συζητήσεις με την Google και την OpenAI.

Εάν αυτές οι συνεργασίες προχωρήσουν, είναι πιθανό η Baidu να τροφοδοτήσει ορισμένες από τις δυνατότητες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης της Apple στην Κίνα, ενώ άλλες εταιρείες όπως η Google ή η OpenAI θα λειτουργούσαν ως συνεργάτες στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Η Κίνα απαιτεί μοντέλα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης για να λάβουν τοπική ρυθμιστική έγκριση και το chatbot Ernie της Baidu είναι στην εγκεκριμένη λίστα, αλλά τα chatbots Gemini της Google και ChatGPT του OpenAI δεν είναι διαθέσιμα στη χώρα.

Η Apple μας έχει προετοιμάσει πως έχει ανακοινώσεις γενετικής τεχνητής νοημοσύνης για να μοιραστεί αργότερα αυτό το έτος, και αυτό πιθανότατα αναφέρεται στο iOS 18. Η ενημέρωση λογισμικού φημολογείται ότι περιλαμβάνει νέες δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης για μια σειρά λειτουργιών και εφαρμογών iPhone, συμπεριλαμβανομένων των Siri, Spotlight, Apple Μουσική, Υγεία, Μηνύματα, Αριθμοί, Σελίδες, Keynote, Συντομεύσεις και πολλά άλλα.

Τα μοντέλα iPhone 16 φημολογείται ότι διαθέτουν αναβαθμισμένο Neural Engine με «σημαντικά» περισσότερους πυρήνες, κάτι που θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα ορισμένες από τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης του iOS 18 να είναι αποκλειστικές σε αυτά τα μοντέλα. Τα μοντέλα iPhone 15 διαθέτουν νευρωνικό κινητήρα 16 πυρήνων.

Το iOS 18 θα παρουσιαστεί στο συνέδριο προγραμματιστών της Apple WWDC τον Ιούνιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό