17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

iOS 18: Η τεχνητή νοημοσύνη ίσως βελτιώσει τις πωλήσεις στην Κίνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι φημολογούμενες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης του iOS 18 θα μπορούσαν να αναζωογονήσουν τις πεσμένες πωλήσεις iPhone στην Κίνα, σύμφωνα με το DigiTimes.

Όπως εξηγεί, παρά το γεγονός ότι η κινεζική αγορά στρέφεται προς συσκευές υψηλών προδιαγραφών, οι πωλήσεις του iPhone φέρεται να τα έχουν βρει δύσκολα από την αρχή του 2024 στην περιοχή έναντι ανταγωνιστικών εμπορικών σημάτων που προσφέρουν χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης και αναδιπλούμενες οθόνες.

Τον Δεκέμβριο του 2023, η Apple φέρεται να σημείωσε πτώση 13% στα έσοδα στην Κίνα, μετά από μήνες που ήταν η κορυφαία μάρκα smartphone στη χώρα σε αποστολές, και υπήρξαν περαιτέρω αναφορές για ακόμη πιο σοβαρές μειώσεις έως και 40% τις τελευταίες εβδομάδες. Η απουσία των χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης φαίνεται πως αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα αγοράς για τους κινέζους καταναλωτές.

Το DigiTimes επανέλαβε προηγούμενες φήμες που υποδηλώνουν ότι το iOS 18 θα περιέχει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης, αλλά προειδοποίησε ότι η Apple πρέπει να σημειώσει σημαντική πρόοδο στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των καταναλωτών και να αναζωογονήσει τη δημοτικότητα της εταιρείας στην Κίνα εν μέσω έντονου ανταγωνισμού από μάρκες όπως η Huawei, η οποία επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στην έρευνα και ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Σε μια συνεδρίαση για την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων νωρίτερα φέτος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, είπε ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε γενετική τεχνητή νοημοσύνη και θα μοιραστεί λεπτομέρειες «αργότερα φέτος». Η Apple αναμένεται να κάνει προεπισκόπηση του iOS 18 στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών WWDC τον Ιούνιο και η ενημέρωση θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

Ορισμένες νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να είναι αποκλειστικά για τα μοντέλα iPhone 16 αργότερα μέσα στο έτος, με τη σειρά να φημολογείται ότι θα αποκτήσει έναν “σημαντικά” αναβαθμισμένο Neural Engine.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό