20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

iOS 18: Ίσως η «μεγαλύτερη» ενημέρωση λογισμικού στην ιστορία του iPhone

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple έχει μεγάλα σχέδια για την επόμενη ενημέρωση iOS, το iOS 18, σύμφωνα με τον insider Mark Gurman του Bloomberg.

Στην ενότητα Q&A μόνο για συνδρομητές της ενημερωτικής του στήλης Power On, o αναλυτής είπε ότι το iOS 18 έχει τη δυνατότητα να είναι η “μεγαλύτερη” ενημέρωση λογισμικού στην ιστορία του iPhone.

«Μου λένε ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θεωρείται στην εταιρεία ως μία από τις μεγαλύτερες ενημερώσεις iOS — αν όχι η μεγαλύτερη — στην ιστορία της εταιρείας», έγραψε χαρακτηριστικά στη στήλη του.

Ο Gurman είπε ότι σχεδιάζει να μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με συγκεκριμένες λειτουργίες του iOS 18 και αλλαγές που σχεδιάζονται στο μέλλον, αλλά οι παρακάτω είναι δύο από τις πιο πιθανές για να συμπεριληφθούν  στην ενημέρωση νέες δυνατότητες.

Το iOS 18 θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και η πρώτη beta για προγραμματιστές θα κυκλοφορήσει κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου προγραμματιστών της Apple WWDC τον Ιούνιο.

Υποστήριξη RCSΤον Νοέμβριο του 2023, η Apple ανακοίνωσε ότι θα υποστήριζε το πρότυπο ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ πλατφορμών RCS στην εφαρμογή Messages στο iPhone ξεκινώντας “αργότερα” το 2024, επομένως πιθανότατα θα είναι μια λειτουργία που θα εισαχθεί με το iOS 18 με βάση αυτό το χρονικό πλαίσιο.

Η υποστήριξη RCS θα πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα τις ακόλουθες βελτιώσεις στην προεπιλεγμένη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ iPhone και συσκευών Android:

Φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ανάλυσηςΗχητικά μηνύματαΕνδείξεις πληκτρολόγησηςΑποδείξεις ανάγνωσηςΜήνυμα Wi-Fi μεταξύ iPhone και συσκευών AndroidΒελτιωμένες ομαδικές συνομιλίες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας για τους χρήστες iPhone να εγκαταλείψουν μια συνομιλία που περιλαμβάνει χρήστες AndroidΒελτιωμένη κρυπτογράφηση σε σύγκριση με SMS

Αυτές οι λειτουργίες είναι ήδη διαθέσιμες για συνομιλίες από iPhone σε iPhone με μπλε φυσαλίδες, μέσω iMessage, και πολλές από τις λειτουργίες είναι επίσης διαθέσιμες σε εναλλακτικές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το WhatsApp και το Telegram. Η υποστήριξη RCS στο iPhone θα επεκτείνει τις λειτουργίες σε πράσινες φυσαλίδες στην εφαρμογή Messages.

Έξυπνη SiriΟ Gurman αναμένει ότι το iOS 18 θα διαθέτει γενετική τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που «θα πρέπει να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο τόσο η Siri όσο και η εφαρμογή Messages μπορούν να τοποθετούν ερωτήσεις και να συμπληρώνουν αυτόματα προτάσεις». Είπε ότι η Apple έχει επίσης εξερευνήσει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης για άλλες εφαρμογές σε όλες τις πλατφόρμες της, συμπεριλαμβανομένων των Apple Music, Pages, Keynote και Xcode.

Οι Πληροφορίες ανέφεραν ότι η Apple σχεδιάζει να ενσωματώσει μεγάλα μοντέλα γλώσσας στη Siri για να επιτρέπει στους χρήστες να αυτοματοποιούν πολύπλοκες εργασίες, μια δυνατότητα που θα περιλαμβάνει βαθύτερη ενοποίηση με την εφαρμογή Συντομεύσεις. Το ρεπορτάζ σημείωνε ότι αυτή η δυνατότητα αναμένεται να κυκλοφορήσει σε μια ενημέρωση λογισμικού iPhone που θα έρθει το 2024, η οποία πιθανότατα θα είναι το iOS 18.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό