16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

iOS 17.0.3: Κυκλοφόρησε για να λύσει το πρόβλημα υπερθέρμανσης των iPhone 15

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple κυκλοφόρησε σήμερα το iOS 17.0.3, το πολύ μικρό, έκτακτο update για το iOS 17. Η ενημέρωση αυτή είναι πολύ σημαντική για τους κατόχους iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max αφού έρχεται για να λύσει το πρόβλημα υπερθέρμανσης που αντιμετωπίζουν.

Από όταν κυκλοφόρησαν οι συσκευές, πολλοί χρήστες αναφέρουν πως τα ολοκαίνουργια smartphones υπερθερμαίνονται σε τέτοιο σημείο που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Την περασμένη εβδομάδα, η Apple αναγνώρισε τελικά τα προβλήματα και υποσχέθηκε ότι μια μελλοντική ενημέρωση λογισμικού θα διορθώσει οτιδήποτε προκαλούσε την υπερθέρμανση. Αυτή η ενημέρωση ήρθε, ενώ παράλληλα η εταιρεία συνεργάζεται με προγραμματιστές συγκεκριμένων εφαρμογών, όπως το Instagram και το Uber, που «υπερφόρτωσαν» το chipset A17 Pro των iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, προκαλώντας προβλήματα με την απαγωγή θερμότητας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έρθουν ενημερώσεις και για αυτές τις εφαρμογές προκειμένου να διορθωθεί πλήρως το ζήτημα.

Η παρούσα ενημέρωση περιλαμβάνει σημαντικές επιδιορθώσεις σφαλμάτων και ενημερώσεις ασφαλείας. Επίσης, αντιμετωπίζει ένα ζήτημα λόγω του οποίου κάποιες φορές η θερμοκρασία του iPhone αυξανόταν περισσότερο από το αναμενόμενο.

Για πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο ασφάλειας των ενημερώσεων λογισμικού Apple, επισκεφθείτε τη διεύθυνση:

https://support.apple.com/el-gr/HT201222

Η ενημέρωση που κυκλοφορεί σήμερα, η οποία είναι η έκδοση 21A360, αντιμετωπίζει επίσης μια ευπάθεια του πυρήνα που θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν εισβολέα να αποκτήσει αυξημένα προνόμια. Αυτό είναι ένα ελάττωμα που η Apple λέει ότι χρησιμοποιήθηκε στο iOS 16.6 και σε παλαιότερες εκδόσεις. Έτσι, ακόμα κι αν δεν έχετε iPhone 15 Pro ή iPhone 15 Pro Max, προτείνεται να κάνετε άμεσα την ενημέρωση.

Οι συμβατές συσκευές είναι οι εξής:

iPhone 15iPhone 15 PlusiPhone 15 ProiPhone 15 Pro MaxiPhone 14iPhone 14 PlusiPhone 14 ProiPhone 14 Pro MaxiPhone 13iPhone 13 miniiPhone 13 ProiPhone 13 Pro MaxiPhone 12iPhone 12 miniiPhone 12 ProiPhone 12 Pro MaxiPhone 11iPhone 11 ProiPhone 11 Pro MaxiPhone XSiPhone XS MaxiPhone XRiPhone SE (2ης γενιάς ή μεταγενέστερο)

Παράλληλα, κυκλοφορεί και το iPadOS 17.0.3, το οποίο περιλαμβάνει μόνο την επιδιόρθωση ασφαλείας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό