22 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

If in doubt… 15 χρόνια από τον θάνατο του Colin McRae

Ειδήσεις Ελλάδα

Οδήγηση χωρίς όρια είπαμε ε; Για άλλη μια φορά, απέδειξε ότι εκτός από γρήγορος, μπορούσε ανά πάσα στιγμή να καταλήξει σε μια χαράδρα, πληρώνοντας το τίμημα. Αλλά αυτός ήταν ο Colin…

Μετά από 2 όχι και τόσο πετυχημένες χρονιές, το 2001 φάνταζε ότι θα ήταν επιτέλους η χρονιά του. 3 νίκες σερί και φτάνει στον τελευταίο αγώνα, κλασικά στο RAC, προηγούμενος με έναν μόλις βαθμό του Richard Burns, που εκείνη τη χρονιά οδηγούσε για λογαριασμό της Subaru.
Ωστόσο, ήταν 10 μίλια/ώρα πιο γρήγορος και 40 εκατοστά πιο μέσα στη στροφή, σύμφωνα με το συνοδηγό του, Nicki Grist και αυτά τα δύο ήταν αρκετά για να του στερήσουν το δεύτερο τίτλο της καριέρας του και συγχρόνως ο Burns κατακτούσε το μοναδικό τίτλο του. Δεν ήταν τυχαίο το παρατσούκλι που είχαν κολλήσει στον Colin: Colin McCrash!

O Colin είχε μια ιδιαίτερη προσέγγιση των πραγμάτων, που σήμαινε ότι θα πάει όσον το δυνατόν γρηγορότερα από το Α στο Β αδιαφορώντας για “γραμμές”, φαινόταν ότι αγωνιζόταν πιο πολύ με την ψυχή παρά με το μυαλό, όπως για παράδειγμα αγωνίζονταν με “χειρουργική ακρίβεια” οι Walter Rohrl και ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastian Loeb.
Αυτό το ασυμβίβαστο στυλ τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό και η νοοτροπία του “να τερματίσω πιο γρήγορα από όλους, αλλά με οποιοδήποτε κόστος”, βρήκε έδαφος στο ράλι της Κύπρου του 2002, όταν και ήταν τις 2 πρώτες μέρες πρώτος, αλλά στην τρίτη μέρα, ο γνωστός “flat out Colin” έκανε και πάλι το θαύμα του.
Σε μια από τις ειδικές διαδρομές της ημέρας, τούμπαρε το Focus του, χτυπώντας σε μια πέτρα, στο ίδιο σημείο που χτύπησε κι ο Μarko Martin. Εγκατάλειψη για το Σκοτσέζο;; Εννοείται πως όχι!! Έχει χάσει την υδραυλική υποβοήθηση του τιμονιού, πίεζε να μείνει στη μάχη για το βάθρο και τελειώνει την ειδική μόνο 15” πίσω από τον Gronholm.
Ο πεισματάρης Colin επιτέθηκε ξανά σε επόμενη ειδική και σε μια στροφή που έπρεπε να μπει με 5η ταχύτητα, πιστός στο “maximum attack” που τον αντιπροσώπευε, μπαίνει με 6η και πολλά χιλιόμετρα.Το αποτέλεσμα ήταν αρκετές τούμπες, με το Focus να έχει τραβήξει τα πάνδεινα εκείνη την ημέρα. Η εικόνα του McRae να προσπαθεί να σουλουπώσει το πληγωμένο αυτοκίνητο, είτε κλοτσώντας το είτε με σφυρί ήταν από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές του WRC.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό