16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η Nissan φρεσκάρει το Juke!

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ένα ακόμα επεισόδιο της σειράς “πώς περνούν τα χρόνια”, το Nissan Juke μπαίνει αισίως στο 5ο έτος του στην αγορά και παρότι οι πωλήσεις του παραμένουν σταθερά υψηλές, η ιαπωνική εταιρία δεν έχει καμία πρόθεση να περιμένει να τις δει να φθίνουν οπότε προχώρησε σε μία ανανέωση του μικρότερου SUV της εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στην καμπίνα. Η κατηγορία των compact SUV/crossover είναι ούτως ή άλλως μία από τις πιο δύσκολες, με αμείλικτο ανταγωνισμό ο οποίος δεν περιμένει, ούτε υποχωρεί για κανέναν.

Η μεγαλύτερη αλλαγή έχει να κάνει με την αντικατάσταση της οθόνης αφής 8.0’’ του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με μία νέα, 12.3 ιντσών η οποία τοποθετείται στο πάνω μέρος ενός μερικώς ανασχεδιασμένου ταμπλό. Η μεγάλη οθόνη ανήκει ούτως ή άλλως στον βασικό εξοπλισμού του ανανεωμένου Nissan Juke αλλά όπως μας πληροφορεί η εταιρία, μπορεί να συνδυαστεί με έναν επίσης νέο, ψηφιακό πίνακα οργάνων που φιλοξενείται σε μία οθόνη 12.3 ιντσών και μπορεί να παραμετροποιηθεί σύμφωνα με τις επιθυμίες του οδηγού. Το αναβαθμισμένο σύστημα infotainment υποστηρίζει συνδεσιμότητα με Android Auto και Apple CarPlay ενώ από την προσοχή της Nissan δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν τα υλικά, το φινίρισμα και η συναρμογή που παρουσιάζονται όλα αισθητά βελτιωμένα σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο για να ενισχύσουν την αίσθηση της ποιότητας και της πολυτέλειας ανταμείβοντας τους πελάτες για την επιλογή τους. Από το… πακέτο της αναβάθμισης δεν λείπουν ούτε το ηλεκτρικό χειρόφρενο, το σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphone, οι θύρες USB-A και USB-C για όλους τους επιβάτες και το μεγαλύτερο ντουλαπάκι που όλα μαζί και το καθένα μόνο του, προσθέτουν πόντους στους τομείς της πρακτικότητας και εργονομίας.

Όσον αφορά στο αμάξωμα, η Nissan επέλεξε συνειδητά να μην προχωρήσει σε καμία τροποποίηση. Το Juke είναι ήδη και ακόμα ένα πολύ χαρακτηριστικό σχήμα που ομολογουμένως δεν έχει… γεράσει οπότε δεν έχει ανάγκη ανανέωσης. Η Nissan όμως εμπλούτισε την διαθέσιμη παλέτα χρωμάτων με πιο σημαντική την επαναφορά του έντονου κίτρινου χρώματος ενώ βρίσκουμε και νέα σχέδια για τις ζάντες ελαφρού κράματος που φτάνουν σε διάμετρο τις 19 ίντσες. Άξιο αναφοράς και το γεγονός ότι η έκδοση “N-Sport” είναι η κορυφαία διαθέσιμη για το Juke και έρχεται με μαύρου χρώματος οροφή, κολώνες, ζάντες, φτερά, καθρέφτες και γρίλια και σπορ λεπτομέρειες στην καμπίνα.

Μηχανικά δεν υπάρχει απολύτως καμία αλλαγή και αυτό σημαίνει ότι το Nissan Juke είναι διαθέσιμο σε δύο διαφορετικές εκδόσεις: η μία εξοπλίζεται με έναν 1000άρη, turbo, τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 117 ίππων και 200 Nm ροπής ο οποίος στέλνει την ισχύ στους τροχούς του εμπρός άξονα μέσω είτε ενός 6-τάχυτου, μηχανικού κιβωτίου είτε ενός CVT. Η ισχυρότερη και πιο φειδωλή όσον αφορά στις απαιτήσεις της για καύσιμο, είναι η υβριδική που συνδυάζει έναν 1600άρη, τετρακύλινδρο κινητήρα 94 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα, μία μπαταρία 1.2 kWh και ένα σοφιστικέ αυτόματο κιβώτιο. Η παραγωγή του ανανεωμένου Nissan Juke έχει ξεκινήσει στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Sunderland της Αγγλίας και οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται για τους ερχόμενους μήνες με την τιμή του ιαπωνικού SUV να ανακοινώνεται κοντά στο λανσάρισμα του μοντέλου στην αγορά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό