22 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Hyundai – Καταργεί τα i30 N και i20 N στην Ευρώπη!

Ειδήσεις Ελλάδα

Με μία κίνηση που ήρθε πραγματικά από το πουθενά η Hyundai αποφάσισε να βάλει τέλος στην επιτυχημένη πορεία των υπέροχων i30 N και i20 N στην ευρωπαϊκή αγορά. Η κορεατική εταιρία μόλις πρόσφατα λάνσαρε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της N Performance με τη μορφή του κατά γενική ομολογία, ικανότατου Ioniq 5 N αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν πίστευε ότι αυτό είναι λόγος για την κατάργηση δύο εκ των κορυφαίων καυτών hatchbacks στην Ευρώπη.

“Η παραγωγή των θερμικών “N” μοντέλων διακόπτεται από τον Φεβρουάριο για την ευρωπαϊκή αγορά σύμφωνα με την δέσμευση μας για την προσφορά μίας γκάμας μηδενικών εκπομπών ρύπων στους πελάτες μας μέχρι το 2035 και τη λειτουργία υπό καθεστώς ουδετερότητας εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2045. Από εδώ και στο εξής στην Ευρώπη, η Hyundai εξελίσσει την Hyundai N ως μία πρωτοπόρο στην κατηγορία των ηλεκτρικών μοντέλων υψηλών επιδόσεων. Οι πελάτες μας θα επωφεληθούν από τις τεχνολογικές εξελίξεις που θα κάνουν τα ηλεκτρικά μας ακόμα πιο ελκυστικά στο μέλλον.“
Δήλωσε λακωνικά η κορεατική μάρκα χωρίς να προσφέρει περισσότερες εξηγήσεις. Δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει κάτι τέτοιο φυσικά αλλά θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους το i30 N και το i20 N δεν μπορούν να συνεχίσουν για λίγο καιρό ακόμα, αν μην τι άλλου μέχρι την εφαρμογή του πρότυπου εκπομπών ρύπων Euro 7, την εμπορική πορεία τους. Σε κάθε περίπτωση, η Hyundai N μένει στην Ευρώπη με το εξαιρετικά ενδιαφέρον αλλά αρκετά ακριβό Ioniq 5 N και όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να ξαναδούμε κάποιο βενζινοκίνητο προϊόν της N Performance ξανά. Όσον αφορά στις υπόλοιπες αγορές, δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα από την κατάργηση των i30 N και i20 N καθώς δεν ήταν διαθέσιμα ούτε στις Η.Π.Α. αλλά ούτε και στην εγχώρια αγορά της Ν. Κορέας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό