16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

HUAWEI και Ericcson υπέγραψαν σύμφωνο για τις 5G πατέντες τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον τελευταίο καιρό έχουν πολλαπλασιαστεί οι φήμες και οι διαρροές που θέλουν τη HUAWEI να κυκλοφορεί πριν το τέλος του 2023 smartphones με κεραίες 5G. Μπορεί η εταιρεία να μην έχει σχολιάσει επίσημα τις πληροφορίες που δημοσιεύονται, όμως ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα μια πολύ σημαντική συνεργασία που ενισχύει ακόμη περισσότερο αυτά που ακούγονται στην αγορά.

Συγκεκριμένα, η HUAWEI έκλεισε μακροχρόνια συμφωνία με την Ericsson προκειμένου οι δύο εταιρείες να έχουν πρόσβαση η μία στις πατέντες της άλλης, και ανάμεσα τους συμπεριλαμβάνονται όσες αφορούν τα πρότυπα 3GPP, ITU, IEEE και IETF για τις τεχνολογίες 3G, 4G και 5G. Στο πλαίσιο της συμφωνίας καλύπτεται τόσο η χρήση εξοπλισμού για τις υποδομές, όσο και οι τελικές καταναλωτικές συσκευές.

Για την ώρα οι δύο εταιρείες δεν έχουν ανακοινώσει κάποιο σαφές πλάνο αξιοποίησης των πατεντών, με τους εκπροσώπους των αντίστοιχων τμημάτων τους να περιορίζονται στις τυπικές δηλώσεις περί στρατηγικής συνεργασίας, ισχυροποίησης των θέσεων τους και του σεβασμού στην ιδιωτική περιουσία κάθε εταιρείας.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η IFA 2023 και δεν θα μας προκαλούσε εντύπωση αν προέκυπτε κάτι πιο χειροπιαστό σχετικά με την τεχνολογία 5G και τη HUAWEI, η οποία υπενθυμίζουμε πως κατείχε ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη του 5G με χιλιάδες κατοχυρωμένες πατέντες παγκοσμίως.

[HUAWEI]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό