19.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Honda Prologue – Ηλεκτρικό και “νέο-σκληροτράχηλο”

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πρώτο μοντέλο που θα προκύψει από την συνεργασία της Honda με την General Motors θα είναι το Prologue. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που θα λανσαριστεί στην αγορά της Β. Αμερικής το 2024 και θα μοιράζεται την “Ultium” αρχιτεκτονική με τα υπόλοιπα μοντέλα της αμερικανικής φίρμας όπως την Cadillac Lyric, το Chevrolet Blazer ή ακόμα και το θηριώδες GMC Hummer αποδεικνύοντας τον βαθμό ευελιξίας που προσφέρει η συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Το Honda Prologue έχει μήκος που πλησιάζει τα 4.9 μέτρα, πλάτος οριακά χαμηλότερο από τα 2 μέτρα και περίπου 1.64 μέτρα ύψος με το μεταξόνιο του να αγγίζει τα 3.09 μέτρα. Για να έχεις μία τάξη μεγέθους, αρκεί να αναφέρουμε πως το Prologue είναι κατά 20 εκατοστά μακρύτερο και 12 εκατοστά φαρδύτερο από το νέο Honda CR-V ενώ για τον σχεδιασμό του, υπεύθυνη για τον οποίο είναι η “νεανική ομάδα” της Honda στο Los Angeles, η ιαπωνική εταιρία χρησιμοποιεί την λέξη “Neo-Rugged” που μεταφράζεται κάπως… ελεύθερα ως “νέο-σκληροτράχηλο”. Στόχος πάντως ήταν η δημιουργία ενός μοντέρνου και φρέσκου SUV με απλές και καθαρές επιφάνειες και σύμφωνα με την Honda, η νέα αυτή σχεδιαστική κατεύθυνση αντικατοπτρίζεται τόσο σε λεπτομέρειες όπως η πανοραμική ηλιοροφή και οι ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών όσο και σε στοιχεία όπως η κλειστή, μαύρη γρίλια, τα μαύρα πρόσθετα στους θόλους και η γενικότερη λιτότητα του design που δημιουργεί εν τέλει ένα αρμονικό και καλαίσθητο σύνολο.

Το εσωτερικό είναι αναμενόμενα φουτουριστικό με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 11 ιντσών και την κεντρική οθόνη αφής 11.3 ιντσών του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης ενώ ευχάριστη είναι η παρουσία φυσικών χειριστηρίων για την λειτουργία υποσυστημάτων όπως αυτό του κλιματισμού/εξαερισμού. Προς το παρόν, η εταιρία δεν αποκάλυψε απολύτως τίποτα που να σχετίζεται με τους διαθέσιμους ηλεκτροκινητήρες, τις μπαταρίες ή τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου SUV της, με μοναδική εξαίρεση την επιβεβαίωση της ύπαρξης τουλάχιστον μίας τετρακίνητης έκδοσης. Τα υπόλοιπα θα γίνουν γνωστά στο μέλλον, αφού απέχουμε αρκετούς μήνες από το λανσάρισμα του Honda Prologue στην αγορά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό