16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Honda CB750 Hornet – αναβαθμίστηκε

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πρώτη 1998 CB600F Hornet εξελίχθηκε σε μία εξαιρετικά δημοφιλή μοτοσυκλέτα στην Ευρώπη για πολλούς λόγους. Η συμπαγής, γυμνή σιλουέτα της απεδείχθη υπέροχη στην πόλη ενώ είχε ισχύ και ικανότητα χειρισμού που ενθουσίαζε τους αναβάτες. Διαφορετικές εκδοχές έφεραν τη Hornet στα λημέρια της κατηγορίας sports touring και – στα χέρια αναβατών του Hornet Cup – έγινε η απόλυτη αγωνιστική μοτοσυκλέτα, ενώ μία αναβάθμιση το 2007 πρόσθεσε επιπλέον ισχύ στις υψηλές στροφές, προερχόμενη από την RR, και πολύ πιο επιθετική σχεδίαση. Κάθε ιδιοκτήτης αγαπούσε τη Hornet του για το δικό του λόγο, αλλά δύο στοιχεία παρέμειναν σταθερές αξίες σε όλη τη διάρκεια της ζωής και της εξέλιξής της: Ήταν πολύ διασκεδαστική στην οδήγηση. Και αυτό το στοιχείο συνδυάζονταν με μία προσιτή τιμή.

Τα 25 χρόνια (από τότε που κυκλοφόρησε η πρώτη Hornet) είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο ο κόσμος των δύο τροχών έχει βιώσει ημαντικές αλλαγές. Η κατηγορία των γυμνών μοτοσυκλετών συνεχίζει να αυξάνεται, τόσο σε μέγεθος όσο και σε πολυπλοκότητα, με πολλά εξειδικευμένα προϊόντα και ολοένα και πιο υψηλές απαιτήσεις από τους αναβάτες. Η τέλεια στιγμή για να έρθει στο προσκήνιο μία νέα Hornet – μία μοτοσυκλέτα για το σήμερα και για μια εντελώς νέα γενιά αναβατών. Πρέπει να φανεί αντάξια του προκατόχου της, ενώ έχει σοβαρούς ανταγωνιστές να αντιμετωπίσει. Και τίποτα από αυτά δεν διέφυγε της προσοχής των μηχανικών εξέλιξης της Honda. Όλο αυτό το υπόβαθρο οδήγησε στη δημιουργία μιας πολύ ξεχωριστής πρότασης – μιας ολοκαίνουργιας μεσαίου βάρους μοτοσυκλέτας, της CB750 Hornet, η οποία αντλεί έμπνευση και κατεύθυνση από την πρόγονό της, αλλά αναβιώνει την ευρέως αγαπητή και ικανή Hornet στην πιο σύγχρονη και τεχνολογικά εξελιγμένη μορφή της. Και το ενισχύει με μία ένεση ενθουσιασμού και αδρεναλίνης.

Με το στυλ της να πηγάζει από την τελευταία γενιά των δημιουργών του τμήματος R&D της Honda στη Ρώμη, η νέα Hornet δημιουργήθηκε για να προσελκύσει νεαρότερους αναβάτες που επιθυμούν μία σοβαρή αναβάθμιση. Ένας εντελώς νέος δικύλινδρος κινητήρας εντυπωσιάζει με την ισχύ και τη ροπή του και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πακέτο ηλεκτρονικής διαχείρισης. Η υψηλής ποιότητας ανάρτηση Showa λειτουργεί μέσω ενός νέου, χαμηλού βάρους, ατσάλινου πλαισίου με υψηλών προδιαγραφών επιμέρους μέρη που επιτρέπουν στον αναβάτη να αξιοποιεί όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες του συνόλου. Η μινιμαλιστική εμφάνιση με τις ασυμβίβαστες γωνίες καθορίζει ένα αιχμηρό, μοντέρνο στυλ streetfighter. Η Honda έχει χαρίσει στη CB750 Hornet μια κορυφαία στην κατηγορία αναλογία ισχύος/βάρους. Και πολύ απλά, αυτό συνοψίζεται σε τρεις λέξεις:

Ο ολοκαίνουργιος κινητήρας της Hornet συγκεντρώνει μεγάλο μέρος της μηχανολογικής τεχνογνωσίας της Honda σε μικρό διαθέσιμο χώρο. Τα κυριότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι: παράλληλος, δικύλινδρος με χωρητικότητα 755 κ.εκ., μέγιστη ισχύς 91.8 PS (67.5kW) και ροπή 75Nm. Το βάρος με όλα τα υγρά της φτάνει τα 190kg, ενώ η κορυφαία στην κατηγορία αναλογία ισχύος/βάρους είναι 0.36kW/kg ή 2.81kg/kW. Οι συμπαγείς, 8βάλβιδες κυλινδροκεφαλές Unicam που προέρχονται από τη CRF χρησιμοποιούν αυλούς εισαγωγής κάθετης ροής και έναν αγωγούς εισερχόμενου αέρα τυρβώδους ροής (Vortex Flow Ducts) ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη καύση. Ο στρόφαλος  με κομβία στις 270° προσφέρει ανεπανάληπτη αίσθηση και χαρακτήρα. Το πρωτεύον γρανάζι λειτουργεί και ως αντικραδασμικός άξονας, ενώ ένας μονόδρομος συμπλέκτης ολίσθησης/υποβοήθησης (assist/slipper) διαχειρίζεται ένα κιβώτιο έξι σχέσεων.

Η Ηλεκτρονική Διαχείριση Γκαζιού –  Throttle By Wire (TBW), προσφέρει πληθώρα ηλεκτρονικών βοηθημάτων για τον αναβάτη τα οποία περιλαμβάνουν 3 riding modes (συν το USER mode), Honda Selectable Torque Control (HSTC) 3 επιπέδων, Wheelie Control (έλεγχο ανύψωσης εμπρός τροχού), καθώς επίσης και παραμετροποίηση της ισχύος (Engine Power) και του φρένου κινητήρα (Engine Braking) σε 3 επίπεδα. Για να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες του, ο νέος κινητήρας περικλείεται από ένα εντελώς νέο ατσάλινο πλαίσιο τύπου «διαμάντι», το οποίο είναι εξαιρετικά ελαφρύ χάρη στη βελτιστοποίηση του πάχους και της ακαμψίας των ελασμάτων και των σωληνώσεων που το απαρτίζουν. Για βέλτιστη ευελιξία και πληροφόρηση του αναβάτη, η ανάρτηση είναι κορυφαίας ποιότητας: ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41mm SFF-BPTM και πίσω αμορτισέρ με μοχλικό Pro-Link. Διπλές, τετραπίστονες, ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες επενεργούν με δύναμη, για σιγουριά στο φρενάρισμα, ενώ οι διαστάσεις των ελαστικών έχουν επιλεγεί ώστε να παρέχουν άριστα επίπεδα πρόσφυσης και ευελιξίας – με πέλμα 120 χλστ. μπροστά και 160 χλστ. πίσω.

Στη μακροσκελή λίστα εξοπλισμού περίοπτη θέση έχει μία έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών που παρέχει με ευκρίνεια πληροφορίες και διαχείριση όλων των συστημάτων, καθώς και τη συνδεσιμότητα του συστήματος Honda Smartphone Voice Control* για συσκευές Android και IOS. Όλα τα φώτα είναι τεχνολογίας LED, ενώ τα φλας υιοθετούν Λειτουργία Αυτόματης Ακύρωσης και περιλαμβάνουν επίσης Σύστημα Φρεναρίσματος Έκτακτης Ανάγκης –  Emergency Stop System (ESS).

Η 23YM CB750 Hornet θα διατίθεται με τις εξής χρωματικές επιλογές:

Pearl Glare White, με πλαίσιο Metallic Red Flame και πιρούνι σε ανοδιωμένο Κόκκινο φινίρισμα

Graphite Black, με πλαίσιο Metallic Red Flame και πιρούνι σε ανοδιωμένο Κόκκινο φινίρισμα

Matte Iridium Gray Metallic

Mat Goldfinch Yellow

Η  άφιξη της CB750 Hornet MY23 αναμένεται στην Ελλάδα τον Ιανουάριο 2023.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό