21.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Honda – Με πλήρη και νέα γκάμα SUV

Ειδήσεις Ελλάδα

Όταν λαμβάνεις μία πρόσκληση για να γνωρίσεις και να οδηγήσεις τη γκάμα των SUV μοντέλων της Honda, προφανώς και δεν μπορείς να μείνεις ασυγκίνητος. Πολύ δε περισσότερο όταν διαπιστώνεις πως η γκάμα αυτή περιλαμβάνει τη νέα γενιά του πλέον καλοπουλημένου μοντέλου της, του CR-V καθώς και δύο ολοκαίνουριες προτάσεις, το ZR-V καθώς και το αμιγώς ηλεκτρικό e:Ny1. Όταν μάλιστα φτάσαμε στο Ellinikon Experience Park, μία μικρή όαση μέσα στο τεράστιο εργοτάξιο του Ελληνικού, και είδαμε τον αριθμό των αυτοκινήτων που θα ήταν στη διάθεσή μας για οδήγηση, αντιληφθήκαμε στη πράξη πως ο όμιλος Σαρακάκη, εισερχόμενος στον δεύτερο αιώνα της ζωής του, δείχνει πιο δραστήριος και έτοιμος για νέα πράγματα, από ποτέ.

Και αυτό φάνηκε όχι μόνο από τη νέα γκάμα των SUV της Honda, όχι μόνο από τον αριθμό των αυτοκινήτων για δοκιμή αλλά και από την διάθεση της εισαγωγικής εταιρίας να κάνει να διευκολύνει την απόκτησή τους, μέσω της Saracakis Leasing. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και με την σειρά, ξεκινώντας φυσικά από την νέα γενιά του Honda CR-V.

Μεγάλωσε και άλλαξε εντελώς το νέο CR–V
To πλέον καλοπουλημένο μοντέλο στη γκάμα της Honda δεν είναι το Civic όπως πιστεύαμε πολλοί, αλλά το CR-V. Στη πράξη αυτό σημαίνει πως όταν έρθει η ώρα για την αλλαγή του, η κατάσταση είναι σοβαρή και φυσικά σημαντική. Και αυτό το γνώριζαν στη Honda πολύ καλύτερα από εμάς και φρόντισαν η νέα γενιά του μεγάλου τους SUV να είναι εντελώς διαφορετική και πλήρως αναβαθμισμένη. Η έκτη γενιά του μοντέλου, κάνει το ντεμπούτο της  μια εμφάνιση πιο τολμηρή και γεμάτη αυτοπεποίθηση, προσφέροντας κορυφαία επίπεδα πρακτικότητας, ασφάλειας, συνδεσιμότητας και άνεσης. Το δημοφιλές D-SUV θα διατίθεται με την επιλογή είτε ενός αυτοφορτιζόμενου υβριδικού συστήματος κίνησης (e:HEV) είτε, για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό μοντέλο της Honda, ενός plug-in υβριδικού συστήματος (e:PHEV).

Το γνωστό σύστημα e:HEV έχει αναθεωρηθεί και αναβαθμιστεί για το νέο CR-V διαθέτοντας πλέον μία μικρότερη σε διαστάσεις μπαταρία μεγαλύτερης ενεργειακής πυκνότητας και έναν πιο αποδοτικό κινητήρα, ενώ το νέο e:PHEV, με τη μεγαλύτερη μπαταρία του, προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 82 χλμ. Οι μηχανικοί έχουν βελτιώσει κάθε πτυχή του νέου μοντέλου εστιάζοντας στον προηγμένο χαρακτήρα και τις σπορ αξίες της μάρκας Honda, με στόχο να δημιουργήσουν παράλληλα το απόλυτο all-round SUV. Τα εξελιγμένα βοηθήματα οδήγησης, τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και οι συνδεδεμένες τεχνολογίες, καθώς και η χρήση υλικών υψηλής ποιότητας σε όλη την καμπίνα, συμβάλλουν στη συνολική αναβάθμιση του οχήματος.

Τα κορυφαία για την κατηγορία επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας έχουν επιτευχθεί χάρη στην πρώτη ευρωπαϊκή εφαρμογή του Honda SENSING 360, του ολοκληρωμένου ‘πανκατεθυντικού’ συστήματος ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού της εταιρείας, το οποίο εξαλείφει τα τυφλά σημεία γύρω από το όχημα και συμβάλλει στην αποφυγή των συγκρούσεων. Το νέο CR-V διατηρεί τη γνώριμη σιλουέτα του, ωστόσο έχει εξελιχθεί με σχεδιαστικές παρεμβάσεις που ενισχύουν την παρουσία του στο δρόμο. Η ανανέωση ξεκινά με την πιο επιθετική, χαρακτηριστική σχεδίαση στο εμπρός μέρος, όπου κυριαρχούν το μεγάλο άνοιγμα και η στυλιζαρισμένη μάσκα. Εδώ, οι εκδόσεις e:HEV και e:PHEV ξεχωρίζουν με δικά τους αποκλειστικά στιλιστικά στοιχεία.

Το νέο Honda CR-V είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμές που ξεκινούν από τα 54.400 ευρώ για την δικίνητη έκδοση 2WD και τα 57.700 ευρώ, για την τετρακίνητη 4WD. H κορυφαία plug in υβριδική έκδοση είναι αποκλειστικά δικίνητη και προσφέρεται στο πλουσιότερο επίπεδο εξοπλισμού Advance Tech, με το κόστος να φθάνει στα 67.900 ευρώ.

Honda ZR–V
Το ZR-V είναι ένα εντελώς νέο SUV στη γκάμα της Honda που σκοπό έχει να γεφυρώσει το κενό που δημιουργήθηκε, λόγω και της σημαντικής αύξησης των διαστάσεων του CR-V ανάμεσα στο HR-V και στο CR-V. Eίναι ένα σύγχρονο SUV με σαφή σχεδιαστική ταυτότητα Honda που διαθέτει βεβαίως και την υβριδική τεχνολογία της Ιαπωνικής εταιρίας.

Ο ισχυρός τετρακύλινδρος κινητήρας άμεσου ψεκασμού των δύο λίτρων συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες ώστε να προσφέρει επιδόσεις που συνήθως συναντά κανείς σε σπορ hatchback μοντέλα. Το ZR-V διαθέτει στάνταρ την προηγμένη σουίτα τεχνολογιών Honda SENSING της εταιρείας.

Το νέο Honda ZR-V προσφέρεται στη χώρα μας σε τέσσερις εξοπλιστικές εκδόσεις. Εισαγωγική του μοντέλου είναι η Elegance που τιμάται 44.700 ευρώ. Ακολουθούν η Style με 48.500 ευρώ, η Sport με 51.800 ευρώ και η Advance με 55.800 ευρώ.

Honda e:Ny1- Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της
Το Honda e:Ny1 έρχεται να συμπληρώσει την παρουσία της εταιρείας στην κατηγορία των C-SUV. Έχει μάλιστα την εξής ιδιαιτερότητα, μιας και ενώ δανείζεται (πάρα) πολλά στοιχεία από την εμφάνιση του HR-V, στην ουσία πρόκειται για ένα διαφορετικό μοντέλο με άλλες διαστάσεις, που βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα, πάνω στην οποία θα βασιστούν τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Honda.

Αποδίδει 204 ίππους και 310 Nm ροπής, με τη μπαταρία να έχει χωρητικότητα 68,8 kWh. Διαθέτει ταχεία φόρτιση, μέχρι 100 kW, και μπορεί να ανακτήσει ενέργεια από 10% έως 80% σε μόλις 45 λεπτά της ώρας.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η ολοκαίνουργια κεντρική κονσόλα, όπου δεσπόζει η μεγάλη οθόνη αφής 15,1 ιντσών, του συστήματος πολυμέσων, η οποία παρέχει πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη σουίτα επιλογών όσον αφορά την επικοινωνία, τη διασύνδεση και τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.

Το e:Ny1, διατίθεται σε δύο εκδόσεις, Elegance και Advance, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 45.900 ευρώ συμπεριλαμβανόμενής της κρατικής επιδότησης.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή του θέματος η εισαγωγική εταιρία δείχνει έμπρακτη διάθεση να στηρίξει σθεναρά τα νέα της μοντέλα. Σε αυτό το πλαίσιο  θα προσφέρει χωρίς καμία επιβάρυνση για τα μοντέλα υβριδικής τεχνολογίας e:HEV και e:PHEV, επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης που θα φθάνει πλέον τα πέντε χρόνια, επέκταση Πανευρωπαϊκής οδικής βοήθειας μέσω του προγράμματος Honda Assist που επίσης θα φθάνει τα πέντε χρόνια, οκτώ χρόνια εργοστασιακή εγγύηση (ή 160.000 χλμ.) για διατήρηση του 70% και άνω της χωρητικότητας της μπαταρίας υψηλής τάσης.

 
Επίσης μέσω της νέας εταιρίας, την Saracakis Leasing ο Όμιλος θέλει να πραγματοποιήσει μία δυναμική είσοδο στον τομέα της χρονομίσθωσης και αυτός είναι και ο λόγος που έχει επενδύσει πολύ μεγάλα κεφάλαια. Ενδεικτικά να αναφέρουμε το μηνιαίο μίσθωμα (χωρίς ΦΠΑ) των 519 ευρώ για το ηλεκτρικό e:Ny1 , των 592 ευρώ για το ZR-V Advance, ενώ θα υπάρχουν ανάλογα προγράμματα και για το νέο CR-V. Ακόμη ανακοινώθηκε ένα καινούργιο προωθητικό πρόγραμμα για τα νέα μοντέλα της Honda, που περιλαμβάνει χρηματοδοτικό πρόγραμμα με επιδοτούμενο επιτόκιο 2.9% (40% προκαταβολή, έως 60 μήνες εξόφληση) και 5 χρόνια δωρεάν service (εργασία και ανταλλακτικά προγράμματος περιοδικής συντήρησης)

 
 
 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό