17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Hellenic Cables και Jan De Nul ανέλαβαν σύμβαση καλωδίων για υπεράκτια αιολικά πάρκα στην Πολωνία

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύμβαση για τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη μεταφορά και την εγκατάσταση ενός υποβρύχιου συστήματος τεσσάρων export καλωδίων HVAC 220kV για τα πολωνικά υπεράκτια αιολικά πάρκα Baltyk II και Baltyk III, υπέγραψαν η Hellenic Cables σε συνεργασία με την Jan De Nul

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά την λειτουργία τους, τα δύο αιολικά πάρκα που αναπτύσσονται από την κοινοπραξία της Equinor και της Polenergia, θα παράγουν αρκετή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για να προμηθεύουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια πολωνικά νοικοκυριά.

Τα αιολικά πάρκα Baltyk II και Baltyk III βρίσκονται στην οικονομική ζώνη της Πολωνίας στη Βαλτική, θα έχουν ισχύ 720 MW το καθένα και θα συνδέονται με το χερσαίο δίκτυο μέσω τεσσάρων συνολικά υποβρυχίων καλωδίων HVAC, συνολικού μήκους 256 χλμ. Τα Baltyk II και III θα είναι δύο από τα πρώτα λειτουργικά υπεράκτια αιολικά πάρκα στην Πολωνία, συμβάλλοντας στη μετάβασή της χώρας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Hellenic Cables και η Jan De Nul συνεχίζουν τη συνεργασία τους για υπεράκτια καλωδιακά έργα, αφού πρόσφατα ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στο έργο Thor της RWE στη Δανία και το έργο DolWin Kappa της TenneT στη Γερμανία. Η Hellenic Cables θα είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την κατασκευή των καλωδίων HVAC 220kV στο εργοστάσιό της στην Κόρινθο, ενώ ο όμιλος Jan De Nul θα μεταφέρει, εγκαταστήσει και προστατεύσει το υποβρύχιο σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (export cable system) θάβοντάς τo κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας.

Η διασύνδεση των δύο αιολικών πάρκων Baltyk με το δίκτυο μεταφοράς θα έχει ολοκληρωθεί το 2026.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό