18.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Hamilton: Ο Verstappen μπορεί να σπάσει τα ρεκόρ μου στη F1

Ειδήσεις Ελλάδα

Την περασμένη Κυριακή, ο Max Verstappen είδε πρώτος την καρό σημαία στο GP του Καναδά, σημειώνοντας με αυτόν τον τρόπο την 6η φετινή του νίκη και την 41η στην 9χρονη καριέρα του στη Formula 1, ισοφαρίζοντας τις νίκες του αείμνηστου Ayrton Senna.
Συμπωματικά, στην πίστα του Gilles Villeneuve στο Μόντρεαλ o Lewis Hamilton είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ των 65 pole position του Senna το 2017. Πλέον, ο 38χρονος οδηγός της Mercedes μετρά 103 pole positions, όσες και οι νίκες του, κατέχοντας το ρεκόρ και για τα δύο.

Ωστόσο, ο Hamilton πιστεύει ότι αυτά τα ρεκόρ θα μπορούσαν να σπάσουν εν ευθέτω χρόνω δεδομένης της καταπληκτικής οδήγησης του 25χρονου Verstappen κατά τη διάρκεια της “απίστευτης καριέρας του”. Ως εκ τούτου, προέτρεψε την ομάδα του στη Mercedes να “επιβραδύνει” τη Red Bull για να διατηρήσει τα ρεκόρ του, λέγοντας:
Ο Max κάνει καταπληκτική δουλειά. Έχει μια τόσο απίστευτη καριέρα μέχρι τώρα και σίγουρα θα ξεπεράσει [τα νούμερα του Senna]. [Εμείς] εργαζόμαστε για να φτάσουμε το μονοθέσιο εκεί που πρέπει, ώστε να μπορέσουμε να του επιβραδύνουμε.
Έχει μια πολύ μεγάλη καριέρα μπροστά του, έτσι είναι απολύτως βέβαιο [ότι ο Verstappen μπορεί να σπάσει το ρεκόρ μου]. Τελικά, τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Και έχει μια καταπληκτική ομάδα.
Όμως, όπως είπα, πρέπει να δουλέψουμε σκληρότερα για να προσπαθήσουμε και να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το διάστημα. Ελπίζω να έχουμε, τουλάχιστον την τελευταία περίοδο της καριέρας μου, λίγους πιο “σφιχτούς” αγώνες.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, θέλησε να πλέξει -για ακόμα μια φορά- το εγκώμιο του οδηγού του, λέγοντας:
Αυτό που βλέπουμε με τον Max είναι η ανάδυση ενός μεγάλου ταλέντου και μπορείτε να αρχίσετε να μιλάτε γι ‘αυτόν στην ίδια πρόταση με τους μεγάλους οδηγούς τώρα.
Έχοντας ισοφαρίσει τον Ayrton Senna… σκέφτηκα ότι το βάθρο [GP του Καναδά] ήταν πραγματικά πολύ κατάλληλο αν σας αρέσουν οι τελευταίες δύο δεκαετίες της Formula 1 με τον Max, τον Fernando [Alonso, δεύτερος] και τον Lewis [τρίτος] εκεί πάνω.
Συνεχίζει να αποδίδει σε τόσο υψηλό επίπεδο.
Διάβασε ακόμα
Hamilton: Καλύτερα να επικεντρωθούμε στο μονοθέσιο του 2024

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό