21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Hamilton και Verstappen διαφωνούν σχετικά με τα μέτρα της FIA για το porpoising

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε λίγα λεπτά ξεκινούν τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά στην πίστα Circuit Gilles Villeneuve για το Καναδικό GP, αλλά η σημερινές δηλώσεις των οδηγών επικεντρώθηκαν στα μέτρα που ανακοίνωσε η FIA για τη μείωση ή την εξάλειψη του porpoising.
Ο Lewis Hamilton δεν πιστεύει ότι η νέα τεχνική οδηγία της παγκόσμιας ομοσπονδίας θα έχει αντίκτυπο στη σειρά του grid για το Καναδικό Grand Prix αυτού του Σαββατοκύριακου. Ωστόσο, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής χαιρέτισε την παρέμβαση της FIA για το θέμα, αφού ο ίδιος ανέφερε ότι υπέφερε από πόνους στην πλάτη μετά τον προηγούμενο αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν.

Στη συνέντευξη τύπου, ο Max Verstappen αντιτάχθηκε στην παρέμβαση της FIA στη μέση της σεζόν, με τον Hamilton -που καθόταν δίπλα του- να διαφωνεί με τον Ολλανδό, λέγοντας:
Είναι πάντα ενδιαφέρον να βλέπεις τις οπτικές και τις απόψεις των ανθρώπων υπό διαφορετική οπτική. Προφανώς, μπροστά σου, είναι ένα πράγμα, αλλά στο παρασκήνιο, μερικές φορές, οι άνθρωποι λένε διαφορετικά πράγματα. Αλλά τελικά, νομίζω ότι η ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Νομίζω ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας οδηγός σε κάθε ομάδα που έχει μιλήσει για αυτό.

Ο Ολλανδός δήλωσε απογοητευμένος ότι η FIA έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες για το porpoising κατά την διάρκεια της σεζόν, τονίζοντας:
Πιστεύω ότι είναι λίγο απογοητευτικό που υπάρχει και πάλι αλλαγή κανονισμού στη μέση της σεζόν. Δεν έχει να κάνει με το αν θα μας επηρεάσει περισσότερο ή λιγότερο από άλλες ομάδες, αλλά δεν πρέπει όταν υπάρχει μια ομάδα που παραπονιέται έντονα, μετά ξαφνικά να αλλάζουν οι κανονισμοί.
Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές ομάδες που έκαναν πραγματικά καταπληκτική δουλειά για να μην έχουν τέτοιου είδους προβλήματα, επομένως είναι δυνατό να το αντιμετωπίσουμε. Αν ανασηκώσεις το μονοθέσιο, τότε δεν θα έχεις αυτά τα προβλήματα, αλλά χάνεις σε απόδοση. Αλλά αν δεν μπορείς να σχεδιάσεις σωστά το μονοθέσιο για αυτό, τότε φταις εσύ, δεν φταίνε οι κανονισμοί. Για μένα, αυτό είναι λίγο κρίμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό