14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

H Porsche κάνει μεγάλα σχέδια για την ηλεκτροκίνηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Porsche προχωρά με ταχείς ρυθμούς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, τουλάχιστον σε ό,τι δεν έχει να κάνει -ακόμα- με τα καθαρόαιμα σπορ μοντέλα της, και κυρίως την 911.
Μέσα σε αυτά τα σχέδια είναι και η παρουσίαση μίας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης της Panamera, η οποία θα πωλείται παράλληλα με τις συμβατικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις.
Η ηλεκτρική Panamera θα βασίζεται στην πλατφόρμα SSP του γκρουπ VW η οποία θα χρησιμοποιηθεί και στο νέο μοντέλο που θα προσθέσει η Porsche στην γκάμα της, ένα μεγάλο επταθέσιο SUV.
H ηλεκτρική Panamera θα είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις από την Taycan, καθώς μάλλον θα διατηρήσει το μεταξόνιο της κινέζικης έκδοσης, στα 3,1 μέτρα.
Η ηλεκτρική Panamera βρίσκεται αυτή την στιγμή στο αρχικό στάδιο των δοκιμών, και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα προς τα μέσα της δεκαετίας. Κάπου κοντά στο 2027 θα εμφανιστεί και η επόμενη γενιά της Taycan με αναβαθμισμένο εκ βάθρων το ηλεκτρικό της κύκλωμα.
Ηλεκτρικές εκδόσεις θα αποκτήσουν και τα SUV της εταιρίας, η Macan και η Cayenne. To μόνο αυτοκίνητο που θα αργήσει να αποκτήσει κάποιας μορφής ηλεκτρική βοήθεια θα είναι η 911. Όσο για την 718, αναμένεται από τα μέσα της δεκαετίας να αποκτήσει και υβριδική έκδοση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό