23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

H McLaren δεν μιλά για νίκες το 2024, αλλά ελπίζει σε αυτές

Ειδήσεις Ελλάδα

FORMULA 1

ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
04.01.2024 | 12:08

McLaren Team CEO Zak Brown speaks during a news conference at the Formula One U.S. Grand Prix auto race at Circuit of the Americas, Saturday, Oct. 22, 2022, in Austin, Texas. (AP Photo/Charlie Neibergall)
AP PHOTO/CHARLIE NEIBERGALL

Η McLaren στοχεύει να εκκινήσει τη νέα σεζόν της Formula 1 -στις 2 Μαρτίου στο Μπαχρέιν- στο επίπεδο ανταγωνιστικότητας που είχε στο τέλος του 2023, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Ζακ Μπράουν, και παρότι δήλωσε αισιόδοξος για τη βελτίωση της ομάδας δίστασε να μιλήσει για νίκες.

Η McLaren ξεκίνησε στις αρχές του 2023 τη ριζική της αναδόμηση, υπό τον νέο διευθυντή Αντρέα Στέλλα, εξασφαλίζοντας τις υπηρεσίες μιας σειράς κορυφαίων τεχνικών της F1 και προχωρώντας τα πλάνα της για την κατασκευή της αεροσήραγγας και του νέου προσομοιωτή στο Ουόκινγκ.

Στόχος, όχι τόσο μακροχρόνιος, είναι να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα οδηγών μετά τον Λιούις Χάμιλτον το 2008 και το πρώτο της κατασκευαστών μετά από 25 (!) χρόνια, από τον τίτλο που εξασφάλισαν οι Μίκα Χάκινεν και Ντέιβιντ Κούλθαρντ το 1998.

Ο Ζακ Μπράουν άφησε πρόσφατα να εννοηθεί ότι όλες οι υποδομές της McLaren θα είναι έτοιμες για να την καταστήσουν διεκδικήτρια του τίτλου της Formula 1 το 2025, αλλά ενόψει του ‘24 άφησε να εννοηθεί ότι στόχος της αγγλικής ομάδας είναι να κάνει ένα παραπάνω βήμα για να πλησιάσει περισσότερο την κυρίαρχη Red Bull και τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Λάντο Νόρις με τη McLaren MCL60 στο GP Βραζιλίας 2023
MCLAREN MEDIA CENTRE

Η McLaren ξεκίνησε το 2023 αδυνατώντας να κερδίσει έστω και έναν βαθμό στους δύο πρώτους αγώνες του 2023. Όμως, με το ριζικό ανασχεδιασμό της MCL60 από το GP Αυστρίας τον Ιούνιο και μετά, πέτυχε μία από τις πιο εντυπωσιακές αναστροφές της απόδοσης μιας ομάδας μέσα στη σεζόν στην ιστορία του σπορ. Έτσι, στο δεύτερο μισό της σεζόν οι Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι κέρδισαν 7 θέσεις στο βάθρο, και η ομάδα πέρασε την Aston Martin για την 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

“Ελπίζουμε να ξεκινήσουμε τη σεζόν περίπου από εκεί που τελειώσαμε την προηγούμενη” δήλωσε ο Ζακ Μπράουν στο Sky Sports, ενόψει της αγωνιστικής χρονιάς του 2024. “Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ποιο επίπεδο θα βρίσκονται όλοι, αλλά νιώθουμε καλά για την εξέλιξή μας. Μάθαμε πολλά [το 2023] οπότε περιμένω πολύ πιο δυνατό ξεκίνημα το ‘24 σε σχέση με το ‘23”.

Μιλώντας για τους Νόρις και Πιάστρι, ο Μπράουν συνέχισε χαρακτηρίζοντας “σπουδαίο το ότι έχουμε τους οδηγούς που έχουμε. Κοιτάζοντας όσα χρειαζόμαστε για να είμαστε και πάλι ομάδα πρωταθληματικού επιπέδου, έπρεπε να είχαμε δύο οδηγούς κορυφαίου επιπέδου και πλέον το έχουμε καλύψει αυτό”.

Και σχετικά με τον ανταγωνισμό στην κορυφή της F1, ο Αμερικανός κατέληξε: “Είναι περίεργο: στο επίπεδο του Μαξ, ποτέ δεν υπήρξε λιγότερο ανταγωνιστική χρονιά [το 2023]. Πίσω από τον Μαξ, δεν υπήρξε ποτέ περισσότερο ανταγωνιστική χρονιά. Τα μονοθέσια βρίσκονταν απίστευτα κοντά σε απόδοση, είχαμε πέντε ομάδες με 8 ή περισσότερες θέσεις στο βάθρο, που αποτελεί ρεκόρ”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό