17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

H Jaguar Land Rover το… ξανασκέφτεται για τα ηλεκτρικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Jaguar Land Rover προσαρμόζει τη στρατηγική της για τα ηλεκτρικά οχήματα εν μέσω της μεταβαλλόμενης δυναμικής της αγοράς, επιλέγοντας να επιβραδύνει την εξάπλωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία υπέρ των plug-in υβριδικών.

Ο διευθύνων σύμβουλος Adrian Mardell αποκάλυψε ότι ενώ αρχικά η JLR σχεδίαζε να παρουσιάσει έξι πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα Land Rover μέχρι το 2026, ο αριθμός αυτός έχει πλέον αναθεωρηθεί σε τέσσερα, ενώ δύο αμιγώς ηλεκτρικές Jaguar θα κυκλοφορήσουν μέχρι το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η απόφαση να προσαρμόσει την προσέγγισή της έρχεται καθώς η JLR παρατηρεί μια αξιοσημείωτη μετατόπιση των προτιμήσεων των καταναλωτών προς τα PHEV, τα οποία έχουν δει εκπληκτική ζήτηση.

 Αυτή η στροφή περιλαμβάνει την παράταση των χρονοδιαγραμμάτων ανάπτυξης για τα αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ παράλληλα επικεντρώνει τις προσπάθειές της στη διάθεση περισσότερων plug-in υβριδικών στην αγορά.

Το πολυαναμενόμενο Range Rover Electric SUV, που αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, σηματοδοτεί το ντεμπούτο της Land Rover στην κατηγορία των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων.

Μετά από αυτό, ένα ηλεκτρικό Range Rover Sport είναι επίσης στα σκαριά. Και τα δύο μοντέλα θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μεγάλων SUV MLA, την οποία μοιράζονται με τα αντίστοιχα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Κοιτάζοντας μπροστά, η JLR σχεδιάζει να παρουσιάσει δύο μικρότερα αμιγώς ηλεκτρικά Land Rover που θα κατασκευαστούν στην επερχόμενη ηλεκτρική πλατφόρμα EMA, η οποία θα αντικαταστήσει την τρέχουσα πλατφόρμα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Εν τω μεταξύ, η Jaguar ετοιμάζεται για μια επανεκκίνηση το 2025 με την εισαγωγή ενός high-end, τετράθυρου ηλεκτροκίνητου μοντέλου GT με μπαταρία, με τιμή άνω των 115.000 ευρώ.

Ενώ η JLR παραμένει προσηλωμένη στους στόχους της για την ηλεκτροκίνηση, η εταιρεία είναι πρόθυμη να καθυστερήσει τα λανσαρίσματα για να διασφαλίσει την ποιότητα των προσφορών EV.

Η αλλαγή αυτή αντικατοπτρίζει μια ευρύτερη τάση στην αυτοκινητοβιομηχανία, με άλλους κατασκευαστές να επανεκτιμούν επίσης τις στρατηγικές τους για τα ηλεκτρικά άμεσο και μεσοπρόθεσμο μέλλον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό