23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

H F1 πιέζει τη Red Bull να κλείσει άμεσα το θέμα Χόρνερ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Formula 1 (Liberty Media) πήρε θέση σχετικά με την έρευνα της Red Bull για τις κατηγορίες “απρεπούς συμπεριφοράς” που βαραίνουν τον διευθυντή της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, πιέζοντας για άμεση λύση. Πληροφορίες για προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.

Κάνοντας σαφές ότι έχει “σημειώσει” τις εξελίξεις στη Red Bull Racing σχετικά με την έρευνα που αφορά στις ενδεχόμενες πράξεις του διευθυντή της ομάδας Κρίστιαν Χόρνερ, η Formula 1 έβγαλε ανακοίνωση που καλεί την αυστριακή εταιρεία να επιλύσει το θέμα το νωρίτερο δυνατόν.

Ο Βρετανός βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας της Red Bull GmbH (μητρικής εταιρείας της Red Bull Racing) με εξωτερικό δικηγόρο σχετικά με τις καταγγελίες που έκανε γυναίκα υπάλληλος της ομάδας για “απρεπή συμπεριφορά” του Χόρνερ εις βάρος της.

Μέχρι στιγμής ο Χόρνερ παραμένει στη διοίκηση της ομάδας, κατέθεσε την προηγούμενη Παρασκευή (9/02) για οκτώ ώρες ενώπιον του εξωτερικού δικηγόρου που έχει αναλάβει την υπόθεση, και δημοσίως έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που του προσάπτονται.

Διαπιστώνοντας το θέμα, και προφανώς κρίνοντας ότι είναι βλαπτικό για τη φήμη της F1, η Liberty Media κάλεσε με επίσημη ανακοίνωσή της τη Red Bull GmbH να το επιλύσει το συντομότερο δυνατόν.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση ανέφερε: “Έχουμε σημειώσει ότι η Red Bull έχει υποκινήσει μια αυτόνομη έρευνα σχετικά με εσωτερικούς ισχυρισμούς στη Red Bull Racing. Ελπίζουμε ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσει με τη συντομότερη ευκαιρία, μετά από μια δίκαιη και διεξοδική διαδικασία, και δεν θα προχωρήσουμε σε κανένα περαιτέρω σχόλιο αυτή τη στιγμή”.

Πέραν των επίσημων ανακοινώσεων, η ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf που αποκάλυψε εξ αρχής το θέμα, πρόσφατα επανήλθε αναφέροντας ότι ο Χόρνερ έστειλε στην υπάλληλο της ομάδας σεξουαλικού περιεχομένου μηνύματα στην εφαρμογή WhatsApp, καθώς και ότι ο Βρετανός προσέφερε το ποσό των 650.000 λιρών ως αποζημίωση για να λήξει το θέμα πριν πάρει έκταση.

Τώρα, η ιστοσελίδα F1-Insider αναφέρει ότι η γυναίκα εργαζόμενη της Red Bull Racing που κατηγορεί τον Χόρνερ για παραβατική συμπεριφορά, κίνησε τις νομικές διαδικασίες αγωγής εναντίον του διευθυντή της ομάδας. Που σημαίνει πως, αν ισχύουν οι ισχυρισμοί περί εξωδικαστικού συμβιβασμού με αποζημίωση, τότε η εργαζόμενη απέρριψε το συμβιβασμό αυτόν.

Ένα άλλο δημοσίευμα, της ιστοσελίδας Motorsport-Total, γράφει ότι ο Χόρνερ αποφάσισε να κινηθεί και ο ίδιος νομικά με αγωγή εναντίον της De Telegraaf. Προς το παρόν, πάντως, καμία από τις δύο αγωγές προς τα πολιτικά δικαστήρια δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, από καμία πλευρά.

Ο Κρίστιαν Χόρνερ, πάντως, έδωσε κανονικά το παρόν στην παρουσίαση της νέας Red Bull RB20 την περασμένη Πέμπτη (15/02), και φέρεται να έχει την υποστήριξη του Ταϊλανδού μεγαλομετόχου της Red Bull Τσαλέρμ Γιουβιντίγια.

Σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, η έρευνα της Red Bull GmbH θα ολοκληρωθεί το προσεχές διήμερο, πριν ξεκινήσουν οι δοκιμές εξέλιξης των φετινών μονοθεσίων στο Μπαχρέιν την Τετάρτη (21/02).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό