21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

H Disney αγόρασε ολόκληρο το Hulu

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Disney αγοράζει το υπόλοιπο Hulu από την Comcast, όπως ανακοίνωσε επίσημα η εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, αποκτά το 33 τοις εκατό της Hulu Comcast και αναμένεται να πληρώσει στην NBC Universal περίπου 8,61 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συμφωνία, αν και το τελικό ποσό θα καθοριστεί μετά από μια αξιολόγηση που θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι εταιρείες είχαν συμφωνήσει το 2019 ότι η Comcast θα μπορούσε να αναγκάσει τη Disney να αγοράσει το μερίδιό της μέχρι το επόμενο έτος και η Disney να απαιτήσει από την Comcast να πουλήσει. Η εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης και πολυμέσων επέλεξε να επισπεύσει τις διαπραγματεύσεις με την Disney αντί να περιμένει μέχρι το 2024.

«Η απόκτηση του μεριδίου της Comcast στο Hulu σε εύλογη αγοραία αξία θα προωθήσει τους στόχους streaming της Disney», ανέφερε η Disney στην ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία έχει αποκαλύψει ότι θα κυκλοφορήσει μια “εμπειρία μίας εφαρμογής” που θα συνδυάζει περιεχόμενο Disney+ και Hulu μέχρι το τέλος του 2023. Παρόλο που δεν είχε ανακοινώσει επίσημα τα σχέδιά της να εξαγοράσει το Comcast, η επερχόμενη αυτή εφαρμογή τα υπονοούσε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Bob Iger, ανακοινώνοντας τη συνδυασμένη εφαρμογή ροής, είπε ότι είναι “μια λογική εξέλιξη” των προσφορών της εταιρείας απευθείας στους καταναλωτές “που θα παρέχει μεγαλύτερες ευκαιρίες στους διαφημιστές, ενώ θα παρέχει στους συνδρομητές του πακέτου πρόσβαση σε πιο ισχυρό και βελτιωμένο περιεχόμενο.

Ο όμιλος ψυχαγωγίας Disney με έδρα την Καλιφόρνια απέκτησε έλεγχο στo Hulu ως μέρος της εξαγοράς 71 δισεκατομμυρίων δολαρίων των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών περιουσιακών στοιχείων της 21st Century Fox.

Από την πλευρά του, το Comcast έχει ήδη τη δική του υπηρεσία ροής, το Peacock, ενώ κάνει και εκπομπές της, όπως το The Voice, διαθέσιμες στα μέλη της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό