21.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

H CATL φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στις μπαταρίες

Ειδήσεις Ελλάδα

O κινεζικός γίγαντας μπαταριών CATL μια μπαταρία αυξημένης ενεργειακής χωρητικότητας -τις αναφέρει ως «συμπυκνωμένες μπαταρίες»- που, όπως λέει, μπορεί να παρέχει αρκετή ενέργεια για την τροφοδοσία ηλεκτρικών επιβατικών αεροπλάνων.
Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο έκανε την ανακοίνωση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης και είπε ότι θα κυκλοφορήσει επίσης μια έκδοση αυτοκινήτου που θα βγει στη μαζική παραγωγή φέτος.
«Το λανσάρισμα αυτής της τεχνολογίας αιχμής ξεπερνά τα όρια που έχουν από καιρό περιορίσει την ανάπτυξη μπαταριών και θα προσφέρει ένα νέο σενάριο ηλεκτροκίνησης εστιασμένο σε υψηλά επίπεδα ασφάλειας και χαμηλό βάρος», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση. Η CATL δεν διευκρίνισε ποιοι είναι οι αεροπορικοί εταίροι της, αλλά είπε ότι συμμορφώνεται με τα αεροπορικά πρότυπα και τις δοκιμές σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κλάδου.
Οι «συμπυκνωμένες μπαταρίες» έχουν σύμφωνα με την CATL ενεργειακή χωρητικότητα 500 Wh ανά κιλά, όταν σήμερα μια πολύ καλή τιμή είναι από 272 έως και 296 Wh ανά κιλό.
«Πιστεύουμε ότι οι συγκεκριμένες μπαταρίες με την αυξημένη ενεργειακή χωρητικότητα θα έχουν εκτεταμένο και θετικό αντίκτυπο στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα», δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμης του CATL, Wu Kai, σε συνέντευξη Τύπου.
Σύμφωνα με το Wu Kai και άλλες κινεζικές εταιρείες θα μπορούσαν σύντομα να κάνουν το ίδιο.
Υπενθύμισε ότι η ίδια η Κίνα είχε δεσμευτεί να κορυφώσει τις εκπομπές άνθρακα το 2030 και την ουδετερότητα του άνθρακα έως το 2060.
Η Κίνα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη εκπομπή ρύπων, υπεύθυνη για περίπου το ένα τέταρτο της τρέχουσας ρύπανσης από άνθρακα στον κόσμο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό